Τραβούν την ίδια φωτογραφία 30 χρόνια!


Κάθε πέντε χρόνια για τις τελευταίες τρεις δεκαετίες οι «κολλητοί» John Wardlaw, John Dickson, Mark Rumer, Dallas Burney και John Molony συναντιούνται στη λίμνη Copco στην Καλιφόρνια με σκοπό να τραβήξουν μια φωτογραφία και οι πέντε μαζί στο ίδιο ακριβώς σημείο όπως έκαναν για πρώτη φορά το 1982.


perierga.gr - Πέντε φίλοι τραβούν την ίδια φωτογραφία... 30 χρόνια!1982

«Ήταν Ιούλιος του 1982 όταν συναντηθήκαμε για πρώτη φορά όλοι μαζί οικογενειακώς στη λίμνη, προκειμένου να περάσουμε λίγες μέρες χαλάρωσης. Τραβήξαμε και οι τρεις μαζί, έφηβοι τότε, μια φωτογραφία σε κάποιο σημείο της περιοχής χωρίς κανείς μας να γνωρίζει τότε ότι μια παράξενη παράδοση ξεκινούσε…», λέει ένας εκ των πέντε φίλων.

Perierga.gr - Πέντε φίλοι τραβούν την ίδια φωτογραφία... 30 χρόνια!1987

Μια ιδέα μπήκε τότε στο μυαλό τους, αποφασίζοντας και οι πέντε μαζί να την κάνουν πράξη πάση θυσία. «Κάθε πέντε χρόνια θα βρισκόμαστε στο ίδιο σημείο και θα τραβάμε την ίδια φωτογραφία… μέχρι να πεθάνουμε», σχολιάζουν όλοι μαζι.

Perierga.gr - Πέντε φίλοι τραβούν την ίδια φωτογραφία... 30 χρόνια!1992

Μόνη διαφορά στις εικόνες είναι τα ρούχα που φοράνε αλλά και τα χρόνια που προστίθενται κάθε φορά στα πρόσωπά τους. Ο John Molony έχει επωμιστεί εξολοκλήρου το βάρος του «γυάλινου βάζου», καθώς πρέπει κάθε φορά να φροντίζει να έχει μαζί του ένα γυάλινο δοχείο για τις ανάγκες της φωτογράφισης, ενώ ο Mark Rumer το… καπέλο!

Perierga.gr - Πέντε φίλοι τραβούν την ίδια φωτογραφία... 30 χρόνια!1997
Perierga.gr - Πέντε φίλοι τραβούν την ίδια φωτογραφία... 30 χρόνια!2002
Perierga.gr - Πέντε φίλοι τραβούν την ίδια φωτογραφία... 30 χρόνια!2007
Perierga.gr - Πέντε φίλοι τραβούν την ίδια φωτογραφία... 30 χρόνια! 
2012

 http://perierga.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ