Ο Μπαρνιέ θέλει μια "ευρωπαϊκή ομοσπονδία" ως το 2016


Ο Γάλλος επίτροπος επιβεβαίωσε ότι τον Ιανουάριο του 2013 θα υπάρχει μια ενιαία εποπτική αρχή στην ευρωζώνη


Ο ευρωπαίος Επίτροπος Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών, ο Γάλλος Μισέλ Μπαρνιέ, σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα Liberation, τάσσεται υπέρ της μετατροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε μια ευρωπαϊκή ομοσπονδία.

"Η Ευρώπη έχει κάνει πολλά σε μικρό χρονικό διάστημα για να διορθώσει τις αδυναμίες που έχουν συσσωρευτεί εδώ και δέκα χρόνια...κυρίως με τη δημιουργία μιας οικονομικής ένωσης παράλληλα με τη νομισματική...Τώρα, βαδίζει προς μιαν ευρωπαϊκή ομοσπονδία γιατί η κρίση έδειξε ότι καμία χώρα δεν μπορεί να βγεί από αυτήν εντελώς μόνη", τονίζει ο Μπαρνιέ.

Ο ευρωπαίος Επίτροπος εξηγεί: "Ο χρόνος είναι σύντομος: ως το 2016, η ΕΕ θα έχει μετατραπεί σε μια ομοσπονδία ευρωπαϊκών κρατών που θα ενώνει τις τύχες τους, αλλά δε θα διαγράφει τις διαφορές τους".
"Ομοσπονδία σημαίνει οικονομική διακυβέρνηση, συλλογική διαχείριση των δημοσιονομικών προσανατολισμών μας, τραπεζική ένωση, βιομηχανική πολιτική και έναν πολύ πιο ισχυρό προϋπολογισμό", πρόσθεσε ο Μπαρνιέ.

Ο γάλλος επίτροπος επιβεβαίωσε ότι "τον Ιανουάριο του 2013 θα υπάρχει μια ενιαία εποπτική αρχή στην ευρωζώνη, αρμοδιότητα που θέλουμε να εμπιστευτούμε στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα".
"Υπάρχουν περίπου 6.000 τράπεζες στην ευρωζώνη και πρέπει όλες να τεθούν υπό την εποπτεία της ΕΚΤ", τόνισε ο Μπαρνιέ.

 http://news247.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ