Όλα είναι έτοιμα για τα "Κτισταδιώτικα 2012"


Εκδηλώσεις με τον τίτλο «Κτισταδιώτικα 2012» θα πραγματοποιηθούν στους Κτιστάδες Άρτας από 10 – 16 Αυγούστου. (ΒΙΝΤΕΟ)


Τις πλούσιες αυτές εκδηλώσεις διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κτιστάδων.  Σύμφωνα με τους διοργανωτές, αλλά και με το πρόγραμμα που ήδη έχουν ανακοινώσει, παρατηρείται ότι σ' αυτό το 7ήμερο θα υπάρξουν εκδηλώσεις για όλα τα γούστα. Από ροκ μουσική, μέχρι ρεμπέτικη βραδιά και φυσικά τα απαραίτητα κλαρίνα. 

Στο πλαίσιο των 7ήμερων εκδηλώσεων σημαντική είναι και η εκδήλωση της αναφοράς στην ιστορία του Ελληνικού Κινηματογράφου από την κινηματογραφική λέσχη Μεσολογγίου. Όπως επίσης και η έκθεση φωτογραφίας με τον τίτλο "Η Κοσοβίστα του χθες και οι Κτιστάδες του σήμερα". Τέλος στο μενού των εκδηλώσεων υπάρχει και παράσταση Καραγκιόζη...!!

Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:


Παρασκευή 10/8/2012 έως Πέμπτη 16/8/2012 έκθεση φωτογραφίας στο Πνευματικό Κέντρο «Η Κοσοβίστα του χθες και οι Κτιστάδες του σήμερα» - Έκθεση φωτογραφίας και ζωγραφικής. Ώρες 10:00-14:00 & 19:00 – 21:00.


Σάββατο 11/8/2012 Ρεμπέτικη βραδιά. Ώρα 21:00.


Κυριακή 12/8/2012 συναυλία με ροκ συγκρότημα. Ώρα 21:00.


Δευτέρα 13/8/2012 Κινηματογραφική Λέσχη Μεσολογγίου (Ιστορία Ελληνικού Κινηματογράφου). Ώρα 21:00.


Τρίτη 14/8/2012 παράσταση Καραγκιόζη. Ώρα 21:00.


Τετάρτη 15/8/2012 ημερήσιο γλέντι μετά την εκκλησία.


Το απόγευμα εκλογές για νέο Δ.Σ. του Συλλόγου. Ώρα 20:30.

Διαβάστε ακόμα:   

ΚΤΙΣΤΑΔΙΩΤΙΚΑ 2012: Αναφορά στο Ελληνικό Σινεμά

 ΚΤΙΣΤΑΔΙΩΤΙΚΑ 2012: Το γέλιο ρίχνει την χοληστερίνη...!!


Δείτε ένα βίντεο - ένα ταξίδι που ξεκινά από την Άρτα με προορισμό το χωριό Κτιστάδες. Ελάτε να ταξιδέψουμε στην ομορφιά της φύσης και να βρεθούμε στα καταπράσινα βουνά των Τζουμέρκων!



Λίγα λόγια για το χωριό Κτιστάδες:
 

Με θέα την κορυφή "Στρογγούλα" των καταπληκτικών Τζουμέρκων, στην μέση περίπου της διαδρομής Άγναντα-Πράμαντα και σε υψόμετρο 730 μέτρων βρίσκεται το χωριό Κτιστάδες.
 

Το χωριό πήρε την ονομασία του από τους πολλούς μαστόρους που βρίσκονταν εκεί, οι περισσότεροι εκ των οποίων ήταν "πετράδες". Η ονομασία αυτή αντικατέστησε το σλαβικό "Κουσοβίστα" που επικρατούσε εν καιρώ πολέμου.
 

Κατά την είσοδο σας στο χωριό σας καλωσορίζει η παιδική χαρά με την βρύση της. Καθώς εισέρχεστε στο χωριό, συναντάτε την πλατεία. Στην πλατεία του χωριού δεσπόζουν οι 2 πλάτανοι, η εκκλησία του Αγίου Νικολάου και η υπέροχη βρύση με το μνημείο. 

Κάτω απ'την σκιά των πλατάνων μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ σας, το φαγητό ή το μεζεδάκι σας καθώς και το ποτό σας. Τα καφενεία του χωριού, η Μηλοκοκιά και ο Πλάτανος, είναι πρόθυμα να σας εξυπηρετήσουν. Αξίζει τον κόπο να το επισκεφτείτε! 



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης