ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΗΣ: Ξεκίνησε το 1ο Θερινό Σχολείο


Ξεκίνησε στο Δασικό χωριό «ΚΕΔΡΟΣ» στον Καταρράκτη Άρτας, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Άρτας κ. Βασίλη Ψαθά, η λειτουργία του 1ου Θερινού Σχολείου Τζουμέρκων που θα διαρκέσει μέχρι τις 3 Σεπτεμβρίου 2012. 


Η λειτουργία του Σχολείου πραγματοποιείται με τη συνεργασία της Ιστορικής και Λαογραφικής Εταιρείας Τζουμέρκων (Ι.Λ.Ε.Τ), του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων και του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. 

Όπως τονίζεται στο σχετικό δελτίο τύπου της Π.Ε. Άρτας «το θερινό Σχολείο, που απευθύνεται σε μεταπτυχιακούς φοιτητές και υποψήφιους διδάκτορες των κοινωνικών και ανθρωπιστικών επιστημών, δεν έχει μόνο επιστημονικό ενδιαφέρον. 

Είναι βέβαιο ότι προβάλλει τα Τζουμέρκα ως μια περιοχή μοναδικού φυσικού κάλλους και ιδιαίτερου πολιτισμού, που προσελκύει Έλληνες και ξένους επισκέπτες». Ο κ. Ψαθάς σε δηλώσεις του συνεχάρη τους διοργανωτές για την πρωτοβουλία τους και ως συνδιοργανωτής με την Ι.Λ.Ε.Τ. τόνισε «την ανάγκη το Θερινό Σχολείο Τζουμέρκων να καθιερωθεί και να εδραιωθεί ως θεσμός και μια σημαντική προσπάθεια τόσο για τον εκπαιδευτικό ρόλο που διαδραματίζει όσο και για την τουριστική προβολή της περιοχής».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ