Το Πανεπιστήμιο παρέχει στέγη σε 1.370 φοιτητές


Διπλάσιες φέτος οι αιτήσεις (!) για ένα δωμάτιο

Ούτε λίγο, ούτε πολύ 1.370 φοιτητές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και του ΤΕΙ Ηπείρου, παλιοί και νεοεισαχθέντες... 


...θα φιλοξενηθούν φέτος στις Εστίες του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και του Εθνικού Ιδρύματος Νεότητας στη Δομπόλη, που επίσης έχουν περάσει στη διαχείριση του Πανεπιστημίου.

Η ζήτηση για ένα δωμάτιο στις Εστίες ήταν, όπως είναι φυσικό, διπλάσια φέτος σε σχέση με την περασμένη χρονιά.

Σημάδι κι αυτό της οικονομικής κρίσης που δεν επιτρέπει σε μεγάλο αριθμό οικογενειών να πληρώνουν ενοίκια σε άλλες πόλεις για να σπουδάσουν τα παιδιά τους.Στις δύο Εστίες της Πανεπιστημιούπολης θα στεγαστούν φέτος 900 φοιτητές, εκ των οποίων οι 750 θα είναι παλιοί και οι 150 πρωτοετείς.

Η προθεσμία υποβολής αίτησης για δωμάτιο έχει λήξει και την ερχόμενη εβδομάδα θα γίνει η επιλογή των φοιτητών που θα λάβουν ένα απ’ τα διαθέσιμα. Η επιλογή ωστόσο δεν αφορά μόνο τους νέους φοιτητές αλλά και τους παλιούς. Σημειώνεται εδώ ότι όσοι κατέχουν δωμάτια στις Εστίες υποχρεωτικά τα αφήνουν κάθε χρονιά στα τέλη του Ιουνίου και υποβάλλουν ξανά αίτηση για το νέο ακαδημαϊκό έτος.

Στη Δομπόλη
Στις Εστίες της Δομπόλη θα φιλοξενηθούν φέτος 470 φοιτητές. Οι μισοί θα είναι σπουδαστές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και οι άλλοι μισοί του ΤΕΙ Ηπείρου. Από αυτούς οι 100 περίπου θα είναι πρωτοετείς και οι υπόλοιποι παλιοί.

Τα κριτήρια

Για ένα δωμάτιο στις Εστίες του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων αιτήσεις έχουν δικαίωμα να υποβάλλουν παιδιά δημοσίων υπαλλήλων, αγροτών, ελεύθερων επαγγελματιών και μισθωτών. Φυσικά λαμβάνονται υπόψη κυρίως κριτήρια που αφορούν το εισόδημα των γονέων.

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ
epirusgate.blogspot.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης