O ΣΕΟ Αθήνας στα Θεοδώριανα και στον Κριάκουρα


Στον Κριάκουρα (2.160 μ.) ανέβηκε στις 3 Ιουνίου ομάδα 15 ορειβατών του ΣΕΟ Αθήνας. Το Σάββατο 2 Ιουνίου έγινε ανάβαση από τον Άφκο μέσω Αι-Λιά Νεράιδας στις Λάκκες όπου έγινε διανυκτέρευση και την Κυριακή η ανάβαση στον Κριάκουρα από την κόψη.



Η διαδρομή αυτή των Τζουμέρκων είναι η πιο δύσκολη και επίπονη καθώς δεν υπάρχει μονοπάτι και στο μεγαλύτερο μέρος κινείται πάνω σε βράχια πολλές φορές εκτεθειμένα. Η θέα όμως αποζημιώνει όποιον το επιχειρήσει.Η ανάβαση αυτή δεν είναι η πρώτη του ΣΕΟ.


Προηγήθηκε χειμερινή ανάβαση πάλι από την κόψη τον χειμώνα 1999 με πάρα πολύ χιόνι και είναι η πρώτη γνωστή χειμερινή ανάβαση από την πλευρά αυτή τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια. 
Για την ιστορία τα 8 μέλη που τελικά έφτασαν στην κορυφή είναι: Παναγιώτης Βεντίστας, Προκόπης Κυμούρης, Αντώνης Σαρηγιοβάννης, Τζίνα Ασωνίτη, Νίκος Βασιλάκης, Στέλλα Καφετζόγλου, Κώστας Βαρλόκωστας, Γιώργος Ανδρινόπουλος.


Και λίγα λόγια για το ιστορικό μονοπάτι Άφκος-Καγγέλια-Προφήτης Ηλίας. Το μονοπάτι αυτό αξίζει να συντηρηθεί γιατί αφενός είναι μέρος της ιστορίας μας, αφετέρου είναι μια αξιόλογη διαδρομή. 

Έχει καθαριστεί στο παρελθόν δύο φορές από το σύλλογο «ΟΙ ΟΡΕΙΝΟΙ», την τελευταία πέρυσι και έτσι είναι βατό. Είναι όμως αναγκαίο να καθαριστεί και από τις πέτρες για να μπορεί κάποιος να το περπατήσει άνετα και με ασφάλεια.


ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΒΑΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΡΙΑΚΟΥΡΑ

 http://www.theodoriana.com

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης