Η δημοσκόπηση της MRB για το Real.gr

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της MRB για το Real.gr, η Νέα Δημοκρατία προηγείται, στην πρόθεση ψήφου, με ποσοστό 23,9% και σε «απόσταση αναπνοής» ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 22,5%. 


Τρίτο κόμμα, εμφανίζεται το ΠΑΣΟΚ με 12,6% και την 7αδα των κομμάτων που εξασφαλίζουν την είσοδο τους στη Βουλή συμπληρώνουν, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με ποσοστό 6,2%, η Δημοκρατική Αριστερά με 5,7%, η Χρυσή Αυγή με 4,7% και το ΚΚΕ με 4%.

Διαβάστε ολόκληρη τη δημοσκόπηση της MRB για το Real.gr


«Μάχη» για την είσοδό της στο Κοινοβούλιο δίνει η «Δημιουργία Ξανά», καθώς στην πρόθεση ψήφου συγκεντρώνει ποσοστό 2,9% ενώ ΛΑ.Ο.Σ. και Οικολόγοι Πράσινοι συγκεντρώνουν 1,3% και 1,1,% αντίστοιχα. Το ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφου αγγίζει το 13,4%.





Σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση της MRB, που δημοσίευσε την Κυριακή η
Realnews, κερδισμένοι είναι τόσο η ΝΔ όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστά 0,6% και 0,5% αντίστοιχα. Μικρή άνοδο καταγράφουν η Δημοκρατική Αριστερά και η Χρυσή Αυγή.




Με την αναγωγή στους αναποφάσιστους τα κόμματα που μπαίνουν στη Βουλή αυξάνονται κατά ένα.







Σε ό,τι αφορά τα ποσοστά συσπείρωσης, για τη Νέα Δημοκρατία φθάνει το 90,5% ενώ για το ΣΥΡΙΖΑ το 85,2%.




>




Στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία ο Αντώνης Σαμαράς διατηρεί ελαφρύ προβάδισμα έναντι του Αλέξη Τσίπρα. Ενδεικτικό, όμως, είναι ότι πρώτος βγαίνει ο «κανένας» καθώς συγκεντρώνει ποσοστό 23,4%.





Πολύ υψηλό είναι το ποσοστό των πολιτών (87,2%) που υποστηρίζει ότι η χώρα πρέπει να παραμείνει στην ευρωζώνη.




Όμως, στο ερώτημα «ναι ή όχι πάση θυσία στην παραμονή στο ευρώ με πλήρη εφαρμογή των οικονομικών μέτρων που έχει συμφωνηθεί» το 49,6% απαντά αρνητικά.




Πάντως, συντριπτικό είναι το ποσοστό (94,7%) εκείνων που πιστεύουν ότι τα πράγματα στη χώρα πάνε άσχημα.




Ο Α.Τσίπρας και το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ

Σχεδόν ένας στους δυο «βλέπει» τον Αλέξη Τσίπρα να εξελίσσεται σε ηγέτη της ευρύτερης παράταξης της κεντροαριστεράς και της αριστεράς. Συγκεκριμένα, πολύ ή αρκετά πιθανό θεωρούν αυτό το ενδεχόμενο το 45% των ερωτηθέντων, ενώ το 47,9% το αποκλείει.




Από τους πολίτες που απαντούν θετικά, το 56,3% δηλώνουν ψηφοφόροι του ΚΚΕ και το 47,1% της Δημοκρατικής Αριστεράς.





Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το πως αξιολογούν οι πολίτες το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Το 51,5% θεωρεί πως η πολιτική του κόμματος για το μεταναστευτικό ζήτημα κινείται προς τη λάθος κατεύθυνση, ενώ τα όσα έχει παρουσιάσει το κόμμα της Κουμουνδούρου στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής συγκεντρώνουν τις περισσότερες θετικές απαντήσεις (40,1%). Ακολουθούν οι θέσεις του κόμματος για τα εργασιακά και το ασφαλιστικό.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης