LIVE βραδιές rock στο καφέ μπαρ ΚΑΣΤΡΙ στο Θεσπρωτικό


Μια σειρά καλοκαιρινών συναυλιών με γνωστά ονόματα της ελληνικής μουσικής σκηνής έχουν ετοιμάσει οι υπεύθυνοι του γνωστού Καφέ Μπαρ "ΤΟ ΚΑΣΤΡΙ" στο ΘΕΣΠΡΩΤΙΚΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ.



ΑCOUSTIC TRIO LIVE


Η αρχή θα γίνει την Παρασκευή 22 Ιουνίου (ώρα έναρξης 22:00) με τους Acoustic Trio Live.


Ο Αντώνης Μοσχούτης, ο Γιάννης Κουτσουκέλης και ο Γιώργος Αντωνόπουλος, τρεις κιθάρες, τρεις φωνές που ενώνουν μουσικές και τραγούδια που όλοι αγαπήσαμε.


Από τους Pink Floyd και τον Bob Dylan ως τον Σαββόπουλο και τον Μάλαμα είναι μια μεγάλη διαδρομή με πολλές εκπλήξεις.


Το μουσικό τρίο θα μας ταξιδέψει με τραγούδια σε γνώριμα μονοπάτια που έχουν ανοίξει μεγάλοι έλληνες δημιουργοί, καταργώντας την απόσταση μεταξύ σκηνής και θεατών.


ΛΑΚΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ


Το Σάββατο 7 Ιουλίου τη σκυτάλη παίρνει ο αγαπημένος τραγουδοποιός Λάκης Παπαδόπουλος (ώρα έναρξης 22:30).


O Λάκης Παπαδόπουλος είναι αναμφίβολα ένας ζωντανός θρύλος του Ελληνόφωνου Rock αλλά και ένας χαρισματικός Συνθέτης. Εκτός από τους δικούς του προσωπικούς δίσκους υπογράφει την μουσική και τους στίχους σε πολλές δισκογραφικές δουλείες άλλων καλλιτεχνών. Στις συναυλία του στο «ΚΑΣΤΡΙ» θα ακούσετε όλες τις γνωστές μεγάλες επιτυχίες του όπως: «Ο Κουρσάρος», «Γυριστρούλα», «Μενεξεδιά», «Έλα ΓοριΛάκη», «Για να σε Εκδικηθώ», «Το παλιό μου παλτό» και άλλα...


Μια μοναδική βραδυά γεμάτη αναμνήσεις για τους παλαιότερους και πολλά υποσχόμενη για τους νεότερους με ανεπανάληπτες στιγμές που θα μείνουν χαραγμένες στην μνήμη!


ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ και ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΥΛΙΚΑΚΟΣ


Το Σάββατο 21 Ιουλίου (ώρα έναρξης 22:30) το ιστορικό ελληνικό ροκ συγκρότημα «ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ» αναλαμβάνει «δράση». Μαζί τους θα είναι ένας από τους κυριότερους εκπροσώπους του ελληνικού ροκ, ο ανεπανάληπτος ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΥΛΙΚΑΚΟΣ.


«ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ»


Η «Σπυριδούλα» σχηματίστηκε τον Σεπτέμβριο του ’77 από τους Βασίλη Σπυρόπουλο, Νίκο Σπυρόπουλο, Ανδρέα Μουζακίτη, Κώστα Κουρεμένο και Μάκη Μπλαζή.


Μετά από μερικές επιτυχημένες ζωντανές εμφανίσεις συναντιέται με τον Παύλο Σιδηρόπουλο. Αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας, ο δίσκος «Φλου» που κυκλοφόρησε το ’79 και θεωρείται σήμερα δίσκος αναφοράς, ίσως η σημαντικότερη ηχογράφηση της ελληνικής ροκ σκηνής.


Με αρκετές αλλαγές στη σύνθεση των μελών αλλά με σταθερό πυρήνα τους αδελφούς Σπυρόπουλους το συγκρότημα συνεχίζει την πορεία του και μετά την αποχώρηση του Σιδηρόπουλου, εκδίδοντας το ’82 τον δίσκο «Νάυλον ντέφια και ψόφια κέφια» που επίσης έτυχε ευρείας απήχησης στους φίλους του ελληνικού ροκ.


Δύο χρόνια αργότερα, το ’84 το συγκρότημα αντιμετωπίζει σοβαρά εσωτερικά προβλήματα, κρίση δημιουργικότητας, έλλειψη επικοινωνίας ανάμεσα στα μέλη, κορεσμός. Τα μέλη αποφασίζουν από κοινού να δοθεί κάποιο τέλος προτιμώντας τη σιωπή από την επαγγελματική ρουτινιάρικη επανάληψη.


Περίπου δέκα χρόνια αργότερα, η ιδέα της ανασύστασης βρίσκει πρόσφορο έδαφος. Ακολουθούν κάποιες αναγνωριστικές επαφές και το καλοκαίρι του ’93 αρχίζει ένας νέος κύκλος για το συγκρότημα. Καρποί αυτής της ανασύστασης είναι οι δίσκοι «Ταξίδι στο κέντρο της πόλης» (1994 – ΕΜΙ) και «Σε τροχιά με απόκλιση» (1997 – Ανεξάρτητη παραγωγή). Το συγκρότημα ξαναδιαλύεται στις αρχές του ’99 λόγω της αναπάντεχης απώλειας του μπασίστα Νίκου Δόικα (1953-1999), παιδικού φίλου και στενού συνεργάτη.


Πέντε χρόνια απραξίας ωστόσο είναι πάρα πολλά και έτσι οι «Σπυριδούλα» αποφασίζουν να ξαναμαζευτούν το φθινόπωρο του 2004. Από αυτήν τη νέα επανασύνδεση προκύπτουν δώδεκα καινούργια τραγούδια καί μία διασκευή: «Στο φαλιμέντο» του Νικόλα Άσιμου. Στις ηχογραφήσεις συμμετέχουν ο Δ. Πουλικάκος, ο Χάρης και ο Πάνος Κατσιμίχας, και άλλοι εκλεκτοί φίλοι. Το υλικό αυτό, με τίτλο «Το βλέμμα των ανθρώπων» κυκλοφόρησε τον Νοέμβρη του 2006 (ανεξάρτητη παραγωγή). Τον Δεκέμβρη, το συγκρότημα, πάντα με την σύμπραξη καλών φίλων και συνεργατών, θα παρουσιάσει το νέο υλικό, καθώς και παλιότερα τραγούδια σε γνωστή μουσική σκηνή της Αθήνας.


«Σπυριδούλα» είναι οι:


Βασίλης Σπυρόπουλος (κιθάρα),


Νίκος Σπυρόπουλος (κιθάρα, φωνή),


Βαγγέλης Χάνος (μπάσο),


Παναγιώτης Βουρδουμπάς (τύμπανα).


ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΥΛΙΚΑΚΟΣ


Ο Δημήτρης Πουλικάκος είναι ηθοποιός και ροκ τραγουδιστής-συνθέτης. Θεωρείται ένας από τους κυριότερους εκπροσώπους του ελληνικού ροκ. Ο δίσκος του "Μεταφοραί εκδρομαί ο Μήτσος" αποτελεί τον πρόδρομο της ελληνικής rock 'n roll δισκογραφίας. Η συναυλία του στα τέλη της δεκαετίας του '70 στου Ζωγράφου αποτελεί σταθμό στην ελληνική rock μουσική ιστορία.


Για πολλά χρόνια έκανε ραδιοφωνικές εκπομπές, αυτοαποκαλούμενος "Θείος Νώντας" (έτσι τον αποκαλούσε και ο Παύλος Σιδηρόπουλος, τον οποίο ο ίδιος αποκαλούσε ανηψιό), σε διάφορους σταθμούς (ποτέ δεν χρησιμοποίησε το πραγματικό του όνομα σαν ραδιοφωνικός παραγωγός). Υπήρξε μέλος του συγκροτήματος MGC, το οποίο οφείλει το όνομά του στον ηθοποιό Ντίνο Ηλιόπουλο, και αρχηγός του ροκ συγκροτήματος Εξαδάκτυλος και των "Αχ-Βαχ"


Συνεργάσθηκε ως συνθέτης, εκτελεστής, παραγωγός και μουσικός με πολλούς άλλους 'Έλληνες rockers και συγκροτήματα. Έγινε γνωστός με τις εμφανίσεις του σε ταινίες και τηλεοπτικές σειρές στις δεκαετίες του '70, ’80 και του ’90. Κυριότερες εμφανίσεις: Οι τεμπέληδες της εύφορης κοιλάδας (1978), Άρπα κόλλα (1982), Ο δράκουλας των Εξαρχείων (1983), Made in Greece (1987), Το μετέωρο βήμα του πελαργού (1991), Θηλυκή εταιρεία (1999), Σαπουνόπετρα (1995) κ.α. Οι κυριότερες τηλεοπτικές του εμφανίσεις είναι στις σειρές Οι Αυθαίρετοι (1990) κ.α .


Δισκογραφία: Albums


1976 Ελλαδέξ


1976 Μεταφοραί εκδρομαί ο Μήτσος


1979 Crazy love στου Ζωγράφου


2004 Αδέσποτα σκυλιά


2010 H ύδρα των πουλιών


Δισκογραφία: Συμμετοχές


1984 Ροκ ιστορίες (ΕΜΙ)


1984 Ρεβάνς (Lyra)


1984 Zorba the freak (ΜΙΝΟS)


1996 Πασπαρτού (Lyra)


1998 Ουφ! (Eros)


2000 11 (Virgin)


2010 Αέρα Πατέρα - Εδώ Που Φτάσαμε (Massive Productions, ΕΜΣΕ)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης