ΑΡΤΑ: Πυρκαγιά έκαψε εγκαταλελειμμένο I.X.


Ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο το οποίο ήταν εγκαταλελειμμένο κάηκε ολοσχερώς από την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την Κυριακή (17 Ιουνίου) στις 4 το απόγευμα  κοντά στο πάρκιγνκ φορτηγών του Δήμου Αρταίων... 


...ενώ σε άλλα δύο Ι.Χ. που βρίσκονταν πλησίον – επίσης εγκαταλελειμμένα – προκλήθηκαν υλικές ζημιές. Όπως δήλωσε ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Άρτας κ. Θωμάς Ρίζος, η επέμβαση της Υπηρεσίας ήταν άμεση για την κατάσβεση της φωτιάς. 

Την Π.Υ. ειδοποίησαν διερχόμενοι πολίτες που είδαν να βγαίνει έντονος καπνός από το σημείο και ανησύχησαν. Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του  "Amvrakia fm" ο κ. Ρίζος αναφέρθηκε στο περιστατικό λέγοντας: "Εκείνη τη στιγμή (που έφτασε η Π.Υ.) η φωτιά έκαιγε ξερά χόρτα και είχε επεκταθεί σε ένα εγκαταλελειμμένο μικρό Ι.Χ. αυτοκίνητο, το οποίο κάηκε ολοσχερώς. Πλησίον βρίσκονταν αλλά δύο αλλά λόγω της άμεσης επέμβασης της Υπηρεσίας μας κάηκε σ’ αυτά μόνο ο προφυλακτήρας".
 

Σύμφωνα με τον κ. Ρίζο η φωτιά εκδηλώθηκε στην κάτω πλευρά του πάρκινγκ όπου υπήρχαν λίγα ξερά χόρτα ενώ σημείωσε ότι η φωτιά "ήταν σε χώρο που δεν μπορούσε να επεκταθεί λόγω του ότι ήταν καθαρό περιμετρικά και προς τα πάνω το πάρκινγκ".
 

Αναφορικά με τα αίτια της φωτιάς ο κ. Ρίζος είπε ότι η υπόθεση ερευνάται, ωστόσο σημείωσε ότι είναι πολύ πιθανό αυτή "να προκλήθηκε από περίοικους που πηγαινοέρχονται στο συγκεκριμένο χώρο για να βρουν διάφορα αντικείμενα, ανταλλακτικά ή άλλα". "Εκεί που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά ήταν πολύ δύσκολο να εκδηλωθεί εάν δεν έμπαινε ανθρώπινο χέρι" είπε ο κύριος Ρίζος.
 

Ο διοικητής της Π.Υ. Άρτας αναφέρθηκε στην ετοιμότητα της Υπηρεσίας λέγοντας: "Η Υπηρεσία μας αυτή τη στιγμή είναι πανέτοιμη να αντιμετωπίσει κάθε συμβάν. Με τα δύο αυτοκίνητα τα οποία μας έχει παραχωρήσει ο Δήμος Αρταίων μεγαλώνει και γίνεται ακόμα καλύτερο το έργο της Υπηρεσίας μας. 

Το οποίο το ένα (αυτοκίνητο) το έχουμε τοποθετήσει πάνω στο αλσύλλιο που έχουμε στην πόλη μας και το άλλο είναι στον πρώην Δήμο Αμβρακικού, δηλαδή στην εν λόγω περιοχή του κάμπου για να περιπολεί όταν έχουμε επικινδυνότητα. 

Μιλάμε για τα μικρά αυτοκίνητα, τα 4χ4 και όταν χρειαστεί θα έχουμε στη διάθεσή μας και τα άλλα δύο αυτοκίνητα που διαθέτει ο Δήμος, το δεκάτονο και το πεντάτονο. Είμαστε κάθε μέρα σε ετοιμότητα όλη η Π.Υ. και ανάλογα με το δείκτη επικινδυνότητα (ο βαθμός ετοιμότητας) θα μεγαλώνει ακόμη".

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία συμβουλεύει για μία ακόμη φορά τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί τις ημέρες αυτές που έχουμε ισχυρούς ανέμους και να αποφεύγουν τις υπαίθριες εργασίες που ενδέχεται να προκαλέσουν πυρκαγιά, όπως οξυγονοκολλήσεις, χρήση τροχού ή άλλου εργαλείου που προκαλεί σπινθήρες.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ