H Bίκυ κι η Μαρία στην άμμο του Λονδίνου!


Το μπιτς βόλεϊ είναι ταυτόσημο με το καλοκαίρι, με το θέαμα, αλλά στην Ελλάδα είναι ταυτόσημο και με τις επιτυχίες. 

Από το 2000 στο Σίδνεϊ με τη Σφυρή και την Καραντάσιου, μέχρι το 2012 στο Λονδίνο, το ελληνικό μπιτς βόλεϊ θα δώσει το «παρών» για τέταρτη συνεχόμενη φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες.


Αυτήν τη φορά τα ελληνικά χρώματα θα τιμήσουν η Βίκυ Αρβανίτη και η Μαρία Τσιαρτσιάνη, οι οποίες κατάφεραν να εξασφαλίσουν με συναρπαστικό τρόπο το εισιτήριο της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Τα δύο κορίτσια ένωσαν τις δυνάμεις τους το 2008 μετά τους Ολυμπιακούς του Πεκίνου. Τότε η Μαρία Τσιαρτσιάνη ήταν δίδυμο με τη Θάλεια Κουτρουμανίδου και κατέκτησαν την 9η θέση, ενώ η Βίκυ Αρβανίτη αγωνιζόταν μαζί με τη Βάσω Καραντάσιου και κατατάχτηκαν στη 17η θέση. Από την πρώτη μέρα έβαλαν στόχο την πρόκριση στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου και τέσσερα σχεδόν χρόνια μετά το κατάφεραν.

«Πραγματικά ήταν τεράστια ανακούφιση. Περάσαμε δύσκολες στιγμές σε όλη την περίοδο της ολυμπιακής πρόκρισης, ειδικά από πέρυσι με τον τραυματισμό της Μαρίας. Ηταν καθοριστικό το ασημένιο μετάλλιο στους τελικούς του Ευρωπαϊκού, μας βοήθησε σημαντικά στο κυνήγι της πρόκρισης. Από τον Απρίλιο μέχρι τώρα σε κάθε τουρνουά θέλαμε αποτέλεσμα. Ξέραμε πως στο τέλος η πρόκριση θα κρινόταν ανάμεσα σε εμάς και τις Βελγίδες που ήταν άξιες αντίπαλοι και πάλεψαν μέχρι την τελευταία στιγμή. 

Ομως η πρόκριση είναι δική μας! Τέλος καλό, όλα καλά. Λονδίνο τώρα…», λέει με ενθουσιασμό η Βίκυ Αρβανίτη. Πλέον στα 27 της χρόνια μπορεί να καυχιέται για την τρίτη της συμμετοχής σε Ολυμπιακούς Αγώνες, επίδοση αξιοζήλευτη, ειδικά για το άθλημα του μπιτς βόλεϊ.
«Είναι απίστευτη η χαρά μας και μεγάλη η ανακούφιση. Παλέψαμε πολύ γι' αυτήν την πρόκριση, ο ανταγωνισμός ήταν μεγάλος. Πετύχαμε όμως το στόχο μας και θα το γιορτάσουμε μέχρι τελικής πτώσης», συμπληρώνει η Βίκυ Αρβανίτη, η οποία διακρίνεται για το ταλέντο της στην άμμο και ταυτόχρονα σπουδάζει Διαιτολογία στο Χαροκόπειο.

«Τώρα δεν φοβάμαι τίποτα. Αφού διαχειριστήκαμε επιτυχώς τέτοια πίεση, τόσες δυσκολίες, ξεπεράσαμε κάθε εμπόδιο και πήραμε την πρόκριση, όλα είναι δυνατά. Θα πάμε στο Λονδίνο και θα ευχαριστηθούμε κάθε αγώνα, κάθε σετ, κάθε πόντο, κάθε στιγμή. Θα πάμε στο Λονδίνο και θα τα δώσουμε όλα, ελπίζοντας να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό για την Ελλάδα», προσθέτει η Μαρία Τσιαρτσιάνη, η οποία κατάγεται από τη Θεσσαλονίκη και είναι τελειόφοιτη της Νομικής.
Μεγάλη είναι πάντως και η προσφορά του Γερμανού προπονητή των δύο κοριτσιών, Κριστόφ Ντίκμαν, ο οποίος έχει δίπλα του και τέσσερις συνεργάτες.

Το ελληνικό μπιτς βόλεϊ στους Ολυμπιακούς Αγώνες

ΣΙΔΝΕΪ 2000
Καραντάσιου / Σφυρή 17η

ΑΘΗΝΑ 2004
Αρβανίτη / Κουτρουμανίδου 9η
Καραντάσιου / Σφυρή 9η

ΠΕΚΙΝΟ 2008
Τσιαρτσιάνη / Κουτρουμανίδου 9η
Καραντάσιου / Αρβανίτη 17η

ΛΟΝΔΙΝΟ 2012
Τσιαρτσιάνη / Αρβανίτη

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΚΑΜΠΡΑΝΗΣ
http://www.agelioforos.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ