Ο Ολι Ρεν δεν πάει στους G-20, το Eurogroup σε επιφυλακή την Κυριακή


Ο Ολι Ρεν δεν θα μεταβεί στη Σύνοδο του G-20, λόγω ενδεχόμενης κλιμάκωσης της κρίσης μετά τις ελληνικές εκλογές, γράφουν οι Financial Times Deutschland (FTD) ενώ το πρακτορείο Dow Jones Newswires αναφέρει ότι οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα πρέπει να είναι σε επιφυλακή για πιθανή τηλεδιάσκεψη μετά τη γνωστοποίηση των αποτελεσμάτων την Κυριακή το βράδυ.


Ο επίτροπος, αρμόδιος για τη Δημοσιονομική Πολιτική δεν πρόκειται, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της εφημερίδας, να μεταβεί στη Σύνοδο Κορυφής του G-20, η οποία πραγματοποιείται τη Δευτέρα στο Μεξικό καθώς όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας, «η κρίση στην Ευρωζώνη μπορεί να λάβει δραματική τροπή μετά τις εκλογές στην Ελλάδα».

Ο ίδιος ο κ. Ρεν, απαντώντας σε σχετική ερώτηση των FTD, δηλώνει ότι δεν θα ήταν δείγμα υπευθυνότητας να βρίσκεται ο Ευρωπαίος επίτροπος επί 14 ώρες εν πτήσει μακριά από την Ευρώπη, χωρίς να μπορεί κανείς να επικοινωνήσει μαζί του. Αλλωστε, όπως επισημαίνει ο ίδιος, η Ευρωπαϊκή Ενωση θα εκπροσωπηθεί στη Σύνοδο από τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπάι και τον πρόεδρο της Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

Εν πτήσει προς το Μεξικό θα βρίσκονται το βράδυ της Κυριακής και η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ με τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Στο κυβερνητικό αεροσκάφος, ωστόσο, διαθέτουν όλες τις δυνατότητες επικοινωνίας, όπως έγινε γνωστό από την καγκελαρία.

Το Eurogroup σε επιφυλακή

Σύμφωνα με το Dow Jones Newswires όλα τα μέλη του Eurogroup θα είναι σε επιφυλακή και προσθέτει ότι δεν έχει νόημα να συγκληθεί μια τηλεδιάσκεψη πριν υπάρξει ξεκάθαρο αποτέλεσμα των εκλογών στην Ελλάδα.
Μια δεύτερη πηγή επιβεβαίωσε ότι έχει ζητηθεί από τους υπουργούς να είναι διαθέσιμοι για τηλεδιάσκεψη για να συζητήσουν το αποτέλεσμα των εκλογών.

Εξάλλου, μια ξεχωριστή πηγή της Ευρωπαϊκής Ενωσης δήλωσε ότι οι επικεφαλής της Ευρωζώνης πιθανότατα θα συναντηθούν μετά από τη σύνοδο της Ε.Ε. στις 28-29 Ιουνίου για να συζητήσουν τα σχέδια για βαθύτερη ενοποίηση.

http://www.iefimerida.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ