Το Ελληνόπουλο που νίκησε τη λευχαιμία και έζησε το όνειρο στο Euro 2012!


Η αναμέτρηση Ελλάδας - Ρωσίας στο Euro 2012 έκρυβε την  συγκινητική ιστορία ενός 13χρονου Έλληνα.

Ο πιτσιρικάς που έδωσε τη μπάλα στο Σουηδό διαιτητή είναι Έλληνας, βρέθηκε στην Βαρσοβία μέσω του "Κάνε Μια Ευχή" και ήταν αυτός που με το άγγιγμα του, έφερε γούρι στην Εθνική ομάδα.


Ο Στράτος Χριστοδούλου είναι η "μασκότ" της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου. Ο μικρός από την Ιτέα πέρασε μία μεγάλη περιπέτεια υγείας, βγήκε νικητής και ήταν ο πρώτος που άγγιξε τη μπάλα πριν τον αγώνα της Ελλάδας με την Ρωσία.

Ο πιτσιρικάς μίλησε στην εφημερίδα Τα Νέα και περιέγραψε τα συναισθήματα του: "Ντρεπόμουν. Είχα τρακ. Πρώτη φορά βγήκα μπροστά σε τόσο κόσμο."

Ο νεαρός άκουσε τους παίκτες της Εθνικής λίγο πριν μπουν στο γήπεδο. "Άντε να τελειώνουμε να πάμε για κανά κοψίδι", φώναζε ο "χρυσός" σκόρερ, Γιώργος Καραγκούνης. "Πάμε γερά παιδιά" έλεγαν οι υπόλοιποι διεθνείς.

Το 2009, σε ηλικία 10 ετών, ο Στράτος Χριστοδούλου δοκιμάστηκε 3 φορές στην ΑΕΚ. Ο Τόνι Σαβέφσκι είχε διακρίνει το ταλέντο του και θέλησε να τον κρατήσει στις ακαδημίες. Ο πιτσιρικάς είναι Ολυμπιακός και δεν μπορούσε να φανταστεί ότι θα φορέσει φανέλα άλλης ομάδας. Έπεισε τον πατέρα του να τον πάει στον Πειραιά.

"Κι εκεί τον κράτησαν, γιατί θεώρησαν ότι ήταν ταλέντο. Μας ζήτησαν να πάμε να κάνουμε ιατρικές εξετάσεις για να τον γράψουν στις παιδικές ομάδες. Εκεί διαγνώστηκε ότι έπασχε από λευχαιμία", διηγείται ο πατέρας του μικρού.

Ο Στράτος βρέθηκε στο νοσοκομείο να παλεύει για τη ζωή του.


Διαβάστε λεπτομέρειες για την περιπέτεια υγείας του του 13χρονου

http://www.madata.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης