ΑΡΤΑ: Μαθητικές δράσεις για την ημέρα περιβάλλοντος


Την εργασία μιας ολόκληρης χρονιάς που έκαναν με τη συνεργασία των δασκάλων τους στα πλαίσια των προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων, παρουσίασαν σήμερα στο Κάστρο, οι μαθητές των δημοτικών και νηπιαγωγείων της Άρτας στα πλαίσια εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος. 


Η κεντρική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε από τις 09.00 έως τις 14.00 στο χώρο του θεάτρου του Κάστρου και τη διοργάνωσε η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση  Άρτας με τον Υπεύθυνο Σχολικών Δραστηριοτήτων Βαγγέλη Αναγνώστου και το Δήμο Αρταίων. Καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς υλοποιήθηκαν 84 προγράμματα στην Περιβαλλοντική Αγωγή, στην  Αγωγή Υγείας και στα Πολιτιστικά Θέματα, στα οποία συμμετείχαν 49 σχολεία, 1885 μαθητές και 141 εκπαιδευτικοί.
 

Τα παιδιά από τα σχολεία της πόλης καθώς και από κάποια περιφερειακά σχολεία, συμμετείχαν με ενθουσιασμό στην εκδήλωση, στην οποία παρουσιάστηκε θεατρικό από το 8ο δημοτικό σχολείο, ζωγράφισαν θέματα με περιβαλλοντικό ενδιαφέρον όπως για την ανακύκλωση, για την προστασία του δάσους και για τη θάλασσα και παρουσίασαν τα έργα τους που είχαν σημεία αναφοράς το ποτάμι, τα μνημεία, την πόλη, τη διατροφή κλπ.
 

«Τα σχολεία μας κάνουν προγράμματα. Άξιοι συνάδελφοι, που στις μέρες μας παρότι κρίνονται οι δημόσιοι υπάλληλοι και ειδικά ο εκπαιδευτικοί ότι δεν προσφέρουν έργο, οι συνάδελφοι προσφέρουν και κάτι παραπάνω, γιατί πρέπει να ξέρετε ότι τα προγράμματα αυτά είναι πέρα από το αναλυτικό πρόγραμμα, πέρα από το ωρολόγιο  πρόγραμμα. Ασχολούνται επειδή το θέλουν, επειδή έχουν μεράκι, επειδή αξίζει να κάνουν κάτι» ανέφερε ο κ. Αναγνώστου μιλώντας στα τοπικά ΜΜΕ με αφορμή την εκδήλωση.
 

Για την επιλογή του χώρου της εκδήλωσης ο κ. Αναγνώστου ανέφερε: «Ήταν πρόταση του κυρίου Παπαλέξη, του Δημάρχου Αρταίων (να γίνει στο κάστρο η εκδήλωση). Κάθε χρόνο κάναμε την εκδήλωση αυτή στην πλατεία στην Παρηγορήτισσα. Φέτος ήταν πρόταση του Δημάρχου να γίνει στο κάστρο, να αναδειχθεί και το κάστρο ως χώρος εκδηλώσεων. Να τον επισκεφθούν βασικά οι μαθητές για να τον γνωρίσουν, γιατί εμείς οι παλιότεροι μπορεί να το ξέρουμε και να είχαμε άμεση επαφή, τα μικρά τα παιδιά όμως δεν το γνωρίζουν και πρέπει να το μάθουν το κάστρο».

Την Τετάρτη το πρωί, 6 Ιουνίου θα γίνει συμβολικός καθαρισμός τμήματος της παραλίας στην Κορωνησία από εθελοντές μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Άρτας. 
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης