Καθάρισαν τον "Κέφαλο" και τον "Βούβαλο"...


Συγκέντρωσαν συνολικά 22 σακούλες γίγας


Πολύ καλή δουλειά έκαναν τα μέλη των των Ενεργών Πολιτών Αμβρακικού και της Ομοσπονδίας Αλιέων Ηπείρου σε συνεργασία με το Δίκτυο «ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS» και προσωπικού του Φορέα Διαχείρισης Υγροτόπων Αμβρακικού... 


...που την περασμένη Κυριακή καθάρισαν το νησάκι ΚΕΦΑΛΟΣ και ακολούθως τη ΒΟΥΒΑΛΑ. Η προσπάθεια αυτή έγινε στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας του Περιβάλλοντος.


Στις 9 το πρωϊ της Κυριακής τέσσερα σκάφη με 18 άτομα επιβάτες, με καλό καιρό και ούριο άνεμο σαλπάραν για τον ΚΕΦΑΛΟ. Συγκέντρωσαν συνολικά 22 σακούλες γίγας, πλαστική καρέκλα, πλαστικά κιβώτια τα οποία και τα βγάλαμε στο λιμάνι της Κορωνησίας όπου τα παράλαβε απορριμματοφόρο του Δήμου Αρταίων. 

Αναχωρώντας από τον ΚΕΦΑΛΟ συνάντησαν το σκάφος με τα μέλη της Περιβαλλοντικής Πρέβεζας, με επικεφαλής την Πέλλα Καλογεροπούλου, το οποίο κατευθύνθηκε στο νησί Βουβάλα για να συνεχίσει τον καθαρισμό, μιάς και είχαν καθαρίσει ήδη τον ΚΕΦΑΛΟ.


Σε ανακοίνωσή τους οι διοργανωτές του καθαρισμού των δυό νησιών του Αμβρακικού αναφέρουν, μεταξύ των άλλων: «Ευχαριστούμε όσους συμμετείχαν σε αυτή την δράση και ευχόμαστε το μήνυμα να περάσει σε όλο τον κόσμο να μην πετούν τα πλαστικά μπουκάλια νερού στη θάλασσα και το περιβάλλον γιατί κάνουν πάνω από εκατό χρόνια να αποσυντεθούν, αλλά και η απούσα Πολιτεία πρέπει επιτέλους να ασχοληθεί σοβαρά με την προστασία αυτού του υπέροχου οικοσυστήματος και να μην κάνει μόνο ευχές».




 http://www.gnomiartas.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης