Κρήτη: Δύο οι νεκροί στον Προφήτη Ηλία - Φόβοι για βεντέτα


Τεταμένη είναι η κατάσταση στον Προφήτη Ηλία Ηρακλείου, με τον φόβο για την έναρξη μιας νέας βεντέτας, μετά και το χθεσινό μακελειό που σημειώθηκε στην περιοχή, όταν έπειτα από έντονο καβγά σκοτώθηκε ένας 34χρονος, πατέρας 3 παιδιών, και τραυματίστηκαν τρεις άνθρωποι.


Ο θλιβερός επίλογος δεν είχε γραφτεί. Το πρωί της Δευτέρας υπέκυψε στα τραύματά του ένας από τους τραυματίες. Πρόκειται για έναν 64χρονο που δέχθηκε σφαίρα... κατά λάθος.

Το χρονικό του μακελειού

Όλα ξεκίνησαν το βράδυ της Κυριακής και ενώ στο χωριό της Κρήτης είχε στηθεί γλέντι για τον Κλήδωνα.

Ο 34χρονος Πρίαμος Ξυδάκης πήγε στο κρεοπωλείο, ιδιοκτήτης του οποίου είναι ένας 52χρονος, προκειμένου να λύσουν τις διαφορές τους. Όμως, τα λόγια έφεραν ακόμη μεγαλύτερη ένταση και δεν άργησαν να βγουν και τα όπλα.

Κατά τη διάρκεια της έντονης λογομαχίας, ο 17χρονος γιος του 52χρονου έσπευσε να τους χωρίσει. Από την ανταλλαγή πυροβολισμών τραυματίστηκαν τόσο ο ίδιος όσο και ο πατέρας του.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, βλέποντας ο 52χρονος τον υιό του τραυματισμένο, σημάδεψε ξανά και σκότωσε τον 34χρονο, ενώ μία άλλη σφαίρα εξοστρακίστηκε και βρήκε έναν 64χρονο που καθόταν λίγο πιο πέρα.

Στη συνέχεια, ο δράστης παραδόθηκε στην αστυνομία και άφησε την καραμπίνα του στους αστυνομικούς, ενώ ο 17χρονος νοσηλεύεται φρουρούμενος σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο. Καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας συγγενείς του 17χρονου ήταν έξω από το νοσοκομείο, όπου και απειλούσαν με αντίποινα.

Να σημειωθεί ότι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται στο χωριό, περιφρουρώντας τα σπίτια μελών των δύο οικογενειών, υπό τον φόβο νέων επεισοδίων!

Ο φόβος, άλλωστε, να ξεσπάσει βεντέτα μεταξύ των δύο μεγάλων οικογενειών της περιοχής είναι μεγάλος.

Ο 52χρονος κρεοπώλης, δράστης των πυροβολισμών με καραμπίνα που έριξαν νεκρό τον Πρίαμο Ξυδάκη, μεταφέρθηκε περίπου στις 02.00 τα ξημερώματα στο νοσοκομείο Ρεθύμνου, όπου νοσηλεύεται σε ειδικό απομονωμένο δωμάτιο, φρουρούμενος, προκειμένου να αποκλειστεί το ενδεχόμενο επεισοδίων. Ο άνδρας είναι εκτός κινδύνου και φέρει τραύματα στα πόδια.

Αστυνομικοί φρουρούν και τον 17χρονο γιο του κρεοπώλη, που τραυματίστηκε από σφαίρα στον λαιμό και νοσηλεύεται στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο.

Όσο για τις αιτίες που μια βραδιά γιορτής, αυτή του Κλήδωνα, κατέληξε σε τραγωδία, πληροφορίες κάνουν λόγο για πρόσφατο διαπληκτισμό μεταξύ του 17χρονου και νεαρού της οικογένειας του Ξυδάκη. Ωστόσο, όπως αναφέρουν κάτοικοι του χωριού, ό,τι κι αν είχε γίνει το τελευταίο διάστημα μεταξύ των νεαρών ήταν μόνο η αφορμή για να ξεσπάσει η «φωτιά», καθώς οι σχέσεις των δύο πλευρών, εδώ και καιρό, δεν ήταν καθόλου καλές.

Ο Πρίαμος Ξυδάκης ήταν δημοτικός υπάλληλος, ενώ ως απόφοιτος της Γυμναστικής Ακαδημίας εργαζόταν μέχρι και πριν από περίπου δύο χρόνια στις ακαδημίες του ΟΦΗ. Ήταν πατέρας τριών ανήλικων κοριτσιών. Σύμφωνα με τους κατοίκους, το συμβάν έχει συγκλονίσει την τοπική κοινωνία, αφού ο 34χρονος δεν είχε απασχολήσει στο παρελθόν με τη συμπεριφορά του. Ήταν ένας άνθρωπος φιλήσυχος κι αγαπητός, τόσο ο ίδιος όσο και ο πατέρας του, ο οποίος είχε διατελέσει αντιδήμαρχος, ενώ ήταν υποψήφιος και στις περασμένες δημοτικές εκλογές.


Mε πληροφορίες από cretalive, prismanews, flashnews

 http://www.madata.gr/
Zougla.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ