Στην Κόνιτσα το πρώτο κέντρο μεταναστών της Ηπείρου


- Θα αναπτυχθεί σε έκταση 35 στρεμμάτων με τη σύμφωνη γνώμη της τοπικής αυτοδιοίκησης

Φέροντας την προσωπική σφραγίδα του νυν Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Λευτέρη Οικονόμου, το πρώτο κέντρο φιλοξενίας μεταναστών για την Ήπειρο μπαίνει στην τελική ευθεία. 


Όπως είχε αποκαλύψει από τις αρχές Απριλίου το Epiruspost.gr ο κ. Λευτέρης Οικονόμου –κατάγεται από την περιοχή και διατηρεί άριστες, προσωπικές σχέσεις με τους περισσότερους αυτοδιοικητικούς- είχε αναλάβει προσωπικά τις συζητήσεις ώστε να κάμψει τις αντιδράσεις.
Και το πιο πρόσφορο έδαφος είχε εντοπιστεί στην Κόνιτσα καθώς ο Δήμος ήταν θετικός στη δημιουργία Κέντρου υπό προϋποθέσεις.

Έτσι και επίσημα πλέον ξεκινούν οι διαδικασίες για την δημιουργία του καθώς κλιμάκιο ειδικών από τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας επισκέφθηκαν την περιοχή και εξέτασαν τους χώρους που υπάρχουν.
Ήδη στις αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. ανατέθηκε η εκπόνηση οικονομοτεχνικής μελέτης προκειμένου να προσδιοριστούν οι υποδομές των δυο Κέντρων, δυναμικότητας 1.500 και 500 ατόμων αντίστοιχα, καθώς και το εκτιμώμενο προϋπολογιστικό κόστος κατασκευής τους.

Στην Κόνιτσα η έκταση που παραχωρείται είναι 35 στρέμματα, διαθέτει δίκτυα ύδρευσης, ενέργειας και επικοινωνίας και μπορεί με μικρό οικονομικό κόστος να μετατραπεί στο πρώτο για την Ήπειρο Κέντρο Φιλοξενίας Μεταναστών.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στα κέντρα θα τηρούνται οι κανόνες υγιεινής και ασφάλειας, θα πρόκειται για χώρους με υψηλές προδιαγραφές ασφαλείας και οι κρατούμενοι θα φρουρούνται με ευθύνη της ελληνικής αστυνομίας, ωφελώντας οικονομικά τις τοπικές κοινωνίες.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το αρχικό σχέδιο στην Ήπειρο προβλέπεται να δημιουργηθούν τρία Κέντρα. Θετική απόφαση έχει λάβει το Περιφερειακό Συμβούλιο ενώ αντίθετοι είναι οι περισσότεροι Δήμοι της περιοχής.

Βάσω Σκουλίκα
 http://www.epiruspost.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ