Διήμερο εκδηλώσεων του "Σκουφά" στην Παρηγορήτρια

 
ΉΠΕΙΡΟΣ. Άπειρος γη. Ο τόπος μας. Οι άνθρωποι, οι συνήθειές τους και τα ακούσματά τους.  Ηπειρώτικα τραγούδια , με τις παλιές ρίζες και τα ξεσπάσματα ψυχής , φωνές που εκφράζουν ένα κοινό πάθος, που έρχεται από πολύ μακριά. 


Φωνές, ήχοι και ψυχές που συνεχίζουν να σκορπούν φως θεμέλιο. Και χοροί. Κύκλιοι. Ομαδικοί. Φωνές, ήχοι, χοροί και άνθρωποι,  που  εξακολουθούν και αντιστέκονται στις όποιες και τόσες επιρροές. Παντού, όπου ακόμη χτυπά η καρδιά της Ελλάδας που επιμένει. 

Ο Μ/Φ Σύλλογος «ΣΚΟΥΦΑΣ» συνεχίζει τη ζωντανή παράδοση χρόνων   με ένα διήμερο αφιέρωμα, που θα πραγματοποιηθεί  εκεί που βρίσκεται  η καρδιά της πόλης: στον αύλειο χώρο της Παρηγορήτριας στις 9.30 το βράδυ.
 

- Τη Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012 τα μικρά χορευτικά του Συλλόγου θα χορέψουν χορούς από όλη την Ελλάδα.
 

- Την Τρίτη 26 Ιουνίου 2012  τα μεγάλα χορευτικά του Συλλόγου θα  παρουσιάσουν ΜΟΥΣΙΚΟΧΟΡΕΥΤΙΚΑ ΙΔΙΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ Ζαγορίσια,  Σαρακατσάνικα, Πωγωνίσια, τραγούδια και χοροί των Τζουμέρκων και της Άρτας  θα πλημμυρίσουν το χώρο και θα συναντήσουν το άλλο κομμάτι της κληρονομιάς μας, τα ποντιακά τραγούδια και  τους χορούς.
   

Οργανοπαίχτες και τραγουδιστές θα ντύσουν μουσικά την εκδήλωση μαζί  με το  πολυφωνικό σχήμα «ΗΝΟΡΟ» από τα Γιάννινα. Παράλληλες κορυφώσεις της ηπειρώτικης τέχνης και πνοής.   Πολυφωνικές παρουσίες στη σιωπή της συνέχειας.
   

 Οι εκδηλώσεις  γίνονται με τη συνδιοργάνωση της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας και το Δήμο Αρταίων.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ