Επιλέχθηκε το λογότυπο για τα εκατόχρονα

Το λογότυπο που σχεδίασε ο Χάρης Κοτσώνης είναι αυτό που επιλέχθηκε ανάμεσα από πέντε προκειμένου να χρησιμοποιηθεί κατά την προετοιμασία, τη διάρκεια και την κάθε δραστηριότητα, που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του εορτασμού των 100 χρόνων απελευθέρωσης της πόλης της Πρέβεζας.


Tα αποτελέσματα του διαγωνισμού ενέκρινε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Πρέβεζας.
Ως μια προσπάθεια συγκερασμού και ανάδειξης του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος της πόλης χαρακτήρισε το λογότυπο ο δημιουργός του κ. Κοτσώνης, σημειώνοντας ότι έλαβε υπόψη του τρία στοιχεία, τα οποία μάλιστα διαπλέκονται μεταξύ τους, το πολιτισμικό, το φυσικό και το οικονομικό.

«Η αρχαία και η νεότερη ιστορία της πόλης είναι συνυφασμένη αφενός με τη θάλασσα, που ευνοεί τις πολιτισμικές ανταλλαγές και ταυτόχρονα αποτελεί πηγή πλούτου, και αφετέρου με την καλλιέργεια της γης εδώ και αιώνες.

Ο σεβασμός και η ανάδειξη των μνημείων της περιοχής με στόχο την προβολή και την τουριστική ανάπτυξη, καθώς και η προστασία και η ορθολογική εκμετάλλευση των χερσαίων και υδάτινων πόρων πρέπει να χαρακτηρίζουν την πόλη μας» επισημαίνει ο κ. Κοτσώνης, τονίζοντας ότι με το συγκεκριμένο λογότυπο θέλησε να δείξει ότι το παρελθόν της πόλης μπορεί να συνυπάρχει με το μέλλον της.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης