Αύριο η προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Άρτα

 
Προεκλογική συγκέντρωση με ομιλητή το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής,  Ελισαίο Βαγενά, θα πραγματοποιήσει το ΚΚΕ την Πέμπτη 7 Ιουνίου στην Άρτα στην πλατεία Κιλκίς (αρχή πεζόδρομου Σκουφά). 


Μισή ώρα νωρίτερα, στις 8.30 περίπου, θα υπάρξει προσυγκέντρωση και πορεία  από τον Άγιο Γεώργιο μέχρι την πλατεία Κιλκίς. Ο Βασίλης Ζιώβας, υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου της Κομματικής Οργάνωσης Άρτας του ΚΚΕ, σε συνέντευξη που παραχώρησε χθες από τα γραφεία του κόμματος κάλεσε τους πολίτες «να ψηφίσουν και να στηρίξουν το ΚΚΕ, το κόμμα που όλα τα τελευταία χρόνια τους λέει την αλήθεια». 

 Παράλληλα απηύθυνε κάλεσμα συμμετοχής στην αυριανή συγκέντρωση λέγοντας: «Εμείς καλούμε όλο τον Αρτινό λαό, όλο τον ελληνικό λαό, ιδιαίτερα τους εργαζόμενους, τα φτωχά λαϊκά στρώματα με την ψήφο τους να δώσουν δύναμη στη δικιά τους φωνή, να ενισχύσουν στις 17 του μήνα το ΚΚΕ ούτως ώστε να υπάρχει πραγματικά ουσιαστική αντίσταση στις 18, για να μην απογοητευτεί (ο λαός) αμέσως μετά, με όποια κυβέρνηση συγκροτηθεί, Κεντροδεξιά ή Κεντροαριστερά, από την εφαρμογή (της δανειακής σύμβασης), που βλέπει όλος ο λαός ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση  δεν σκέφτεται να κάνει πίσω και θέτει απαράβατο όρο την εφαρμογή της δανειακής σύμβασης».

Ο κ. Ζιώβας αναφέρθηκε στις θέσεις του ΚΚΕ για έξοδο της χώρας από την Ε.Ε. και για μονομερή διαγραφή του χρέους, ενώ άσκησε κριτική σε ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, σημειώνοντας πως «όλα τα σχέδια περί Κεντροαριστεράς και Κεντροδεξιάς έχουν στόχο να χτυπήσουν το λαό που αντιστέκεται». 

Ο κ. Ζιώβας μεταξύ άλλων ανέφερε: «Εκεί που η σύγκρουση θα είναι ουσιαστική δεν θα είναι στη Βουλή. Αρκεί να σας αναφέρω ένα χαρακτηριστικό πράγμα που θα μπορούσε να πει πολλά απ’ τις παλινωδίες ιδιαίτερα του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και άλλων κομμάτων. Ήδη το ΚΚΕ μετά τις εκλογές δήλωσε ότι το πρώτο νομοσχέδιο που θα καταθέσει στη Βουλή θα είναι η κατάργηση του μνημονίου, η καταγγελία δηλαδή, αλλά και της δανειακής σύμβασης. 

Δέστε τώρα, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ επιμένουν στην κατεύθυνση, παρ’ όλες τις φραστικές διαφοροποιήσεις ότι θα δούμε κάποιες πλευρές, συνεχίζουν πιστά γιατί έχουν βάλει την υπογραφή τους στην υπογραφή του μνημονίου και της δανειακής σύμβασης. Εκεί που έχουμε μία διαφοροποίηση είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Αν διαβάσει κάποιος για παράδειγμα το πρόγραμμά του, μιλάει για καταγγελία, αν κάποιος διαβάσει την επιστολή του Τσίπρα σε Μπαρόζο, Ρομπάι και Ντράγκι μιλάει για επανεξέταση. Και ακόμα χειρότερο βλέπουμε στην εξαγγελία του κ. Τσίπρα τελευταία να κάνει λόγο για καταγγελία στη Βουλή φραστικά του μνημονίου. 

Μάλιστα ειπώθηκε από στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ ότι πολιτικά θα το καταγγείλουμε αλλά νομικά θα το στηρίξουμε, δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς. Όλες αυτές οι παλινωδίες δεν έχουν τίποτε άλλο στόχο από το να εγκλωβίσουν τον κόσμο. Γι’ αυτό λέμε ως ΚΚΕ ότι είτε απ’ την αριστερή πλευρά του δρόμου είτε από την δεξιά, δηλαδή είτε από την Κεντροδεξιά που διαμορφώνεται με κέντρο τη ΝΔ, είτε από την Κεντροαρστερά που είναι υπό διαμόρφωση ο πόλος, το σύστημα ανώδυνα προσπαθεί να ξεπεράσει την κρίση αυτή που έχει».

Ο κ. Ζιώβας έκανε λόγο και για «κατάφορη διαστρέβλωση» των θέσεων του ΚΚΕ από τα κεντρικά ΜΜΕ. Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στην άποψη που διαχέεται, ότι «το ΚΚΕ δεν θέλει να κυβερνήσει». Αυτό δεν υπάρχει πουθενά γραμμένο, ίσα-ίσα είναι το μοναδικό πρόγραμμα που υπάρχει από το 18ο συνέριο του κόμματος και όπου δεν έχει αλλοιωθεί στο παραμικρό σε κανένα σημαντικό σημείο ή δευτερεύον» τόνισε.

Ένα δεύτερο ζήτημα που κατά τον κ. Ζιώβα υπάρχει διαστρέβλωση είναι αυτό περί συνεργασίας του ΚΚΕ με τον ΣΥΡΙΖΑ για μια αριστερή κυβέρνηση. Ο κ. Ζιώβας ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση συνεργασίας με ΣΥΡΙΖΑ διότι «δεν συναντιώνται τα δύο προγράμματα, του ΣΥΡΙΖΑ με αυτό του ΚΚΕ, διότι δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ όρκους πίστης στην Ευρωπαϊκή Ένωση κλπ.» όπως είπε. Ενώ σημείωσε «γνωρίζουμε ότι χαϊδεύοντας του, πιθανά, τα αφτιά (του λαού) να είχαμε κάποιο καλύτερο εκλογικό αποτέλεσμα», όμως - είπε- "εμείς σε καμιά περίπτωση δεν πρόκειται να κοροϊδέψουμε το λαό".

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης