ΑΡΤΑ: "Σκούπα" για τα εγκαταλειμμένα οχήματα

 
Ένα μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει στο Δήμο Αρταίων είναι τα εγκαταλελειμμένα οχήματα τα οποία είναι διάσπαρτα σε διάφορα σημεία της περιοχής. 


Η απομάκρυνσή τους από τους δρόμους του Δήμου αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για τη βελτίωση της εικόνας της πόλης, αφού σε πολλές περιπτώσεις τα οχήματα αυτά παρεμποδίζουν τη διέλευση πεζών και οχημάτων, καταλαμβάνουν θέσεις πάρκινγκ εντείνοντας το πρόβλημα της έλλειψης χώρων στάθμευσης αλλά αποτελούν παράλληλα εστίες μόλυνσης και κινδύνων.
 

Ήδη ο Δήμος Αρταίων το 2011 προώθησε 77 εγκαταλειμμένα οχήματα για ανακύκλωση, ενώ φέτος, από την αρχή του έτους μέχρι σήμερα έχουν προωθηθεί για ανακύκλωση άλλα 60.
Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το νόμο (Π.Δ. ΥΠ’ ΑΡΙΘ. 116, άρθρο 9) για τη συλλογή εγκαταλελειμμένων οχημάτων τηρείται η ακόλουθη διαδικασία: Η αρμόδια Υπηρεσία του οικείου Δήμου εντοπίζει τα εγκαταλελειμμένα οχήματα και επικολλά σε εμφανές σημείο του οχήματος ειδικό αυτοκόλλητο που χαρακτηρίζει αυτό ως εγκαταλελειμμένο. 


Μέσα σε 45 ημέρες από την επικόλληση αυτού του ειδικού αυτοκόλλητου εάν το όχημα δεν αποσυρθεί από τον ιδιοκτήτη του, το όχημα περιέρχεται στην κατοχή του οικείου Δήμου ή της Κοινότητας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ