Ορκίστηκε πρωθυπουργός ο Α. Σαμαράς


Εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον πρόεδρο της ΝΔ, που έγινε ο 13ος πρωθυπουργός της Μεταπολίτευσης – «Χρειάζεται αρραγής εθνική ενότητα και εμπιστοσύνη», δήλωσε

Λίγο πριν τις 5 το απόγευμα της Τετάρτης έγινε η ορκωμοσία του νέου πρωθυπουργού, κ. Αντώνη Σαμαρά. Ο κ. Σαμαράς ορκίστηκε ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Καρόλου Παπούλια, από τον οποίο έλαβε και την εντολή για το σχηματισμό κυβέρνησης.

«Χρειάζεται αρραγής εθνικής ενότητα και εμπιστοσύνη. Θα κάνουμε ό, τι περνά από το χέρι μας για να βγει ο λαός από την κρίση. Θα ζητήσω από τη νέα κυβέρνηση σκληρή δουλειά για να δώσουμε χειροπιαστή ελπίδα στο λαό μας», δήλωσε ο κ. Σαμαράς εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου.

Αμέσως μετά, ο νέος πρωθυπουργός μετέβη στο Μέγαρο Μαξίμου για την τελετή παράδοσης-παραλαβής από τον απερχόμενο υπηρεσιακό πρωθυπουργό, κ. Παναγιώτη Πικραμμένο. O κ. Πικραμμένος συνεχάρη τον κ. Σαμαρά. "Πρέπει να φροντίσετε να δικαιωθούν οι θυσίες του ελληνικού λαού. Να αποκατασταθεί η κοινωνική αδικία", δήλωσε μεταξύ άλλων.

Μετά την ορκωμοσία του, ο κ. Σαμαράς καλείται να ολοκληρώσει τις διαβουλεύσεις με τους κυρίους Βενιζέλο και Κουβέλη για τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης.

Η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης αναμένεται να γίνει αύριο αφού προηγουμένως πρέπει να εκδοθούν τα προεδρικά διατάγματα για την ανασύσταση των υπουργείων Ναυτιλίας και Τουρισμού.

Στις 19.00 το απόγευμα ο πρωθυπουργός και οι αρχηγοί του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Αριστεράς θα συναντηθούν με τον υπηρεσιακό υπουργό Οικονομικών Γιώργο Ζανιά. Οι κύριοι Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης θα δώσουν στον κ. Ζανιά οδηγίες για τον τρόπο που θα κινηθεί στην αυριανή κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες, το πώς θα αντιμετωπίσει τα ερωτήματα των υπουργών Οικονομικών των χωρών της ευρωζώνης και άλλα ζητήματα που θα πρέπει να αντιμετωπιστούν από αύριο κιόλας.


PARADOSI_PARALAVI

http://www.newsbomb.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης