Θαλάσσιο σεξ που γράφει ιστορία

Η ιστορική φωτογραφία των δύο μεγάπτερων την στιγμή της ερωτικής τους συνεύρεσης

Για πρώτη φορά καταγράφηκε στον φακό η ερωτική πράξη ανάμεσα σε μεγάπτερες φάλαινες


Ο φωτογράφος Τζέισον Εντουαρντς εδώ και λίγα 24ωρα μπήκε στο ολιγομελές κλαμπ εκείνων που έχουν δει μια δουλειά τους να καταγράφεται ως «ιστορική». 


Ο φακός του Εντουαρντς κατέγραψε ένα ζευγάρι μεγάπτερων φαλαινών κατά την διάρκεια της ερωτικής πράξης. Είναι η πρώτη φορά που έχουμε οπτικό υλικό από την ερωτική ζωή των μεγάπτερων φαλαινών για αυτό και οι εικόνες χαρακτηρίζονται «ιστορικές».


Το μεγάπτερο σεξ


Ο Εντουαρντς εντόπισε πριν από δύο χρόνια μια ομάδα μεγάπτερων φαλαινών στην θαλάσσια περιοχή των νησιών Τόνγκα που βρίσκονται κοντά στη Νέα Ζηλανδία. Η ομάδα αποτελούνταν από ένα θηλυκό και 4-5 αρσενικά τα οποία προσπαθούσαν να κεντρίσουν το ενδιαφέρον του θηλυκού. Οπως αναφέρει ο φωτογράφος όσο τα μεγαλύτερα αρσενικά τσακώνονταν για το ποιός θα έχει τον πρώτο λόγο στο φλερτ το μικρότερο εξ αυτών βρήκε την ευκαιρία να «αρπάξει» το θηλυκό και να κολυμπήσουν μακριά από τα άλλα αρσενικά.


Το ζευγάρι ήρθε σε επαφή για περίπου 30 δευτέρολεπτα με τον Εντουαρντς να καταγράφει όλο το συμβάν. Τις εικόνες που κατέγραψε ο Εντουαρντς πήραν στα χέρια τους ειδικοί που μελετούν την αναπαραγωγή των φαλαινών και πριν από λίγες μέρες δόθηκαν στη δημοσιότητα μετά το πόρισμα τους που ανέφερε ότι πράγματι οι εικόνες αυτές καταγράφουν την ερωτική επαφή ανάμεσα σε μεγάπτερες φάλαινες. 

Οι εικόνες θα προβληθούν σε ένα από τα προσεχή επεισόδια της σειράς ντοκιμαντέρ Great Australians του National Geographic.

http://www.tovima.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ