Δύο δισ. ευρώ επενδύουν οι Κινέζοι στη Λάρνακα


Στα δύο δισ. ευρώ από τα 600 εκ. ευρώ που ήταν αρχικά εκτοξεύεται το κόστος της κινεζικής επένδυσης στο παλαιό αεροδρόμιο Λάρνακας και ήδη ο Κινέζος επιχειρηματίας Γιανγκ Τσι –όπως μεταδίδει το ΡΙΚ- έχει εξασφαλίσει την έγκριση της κρατικής τράπεζας επενδύσεων της Κίνας.



Εξάλλου, ο υπουργός Συγκοινωνιών Ευθύμιος Φλουρέντζου ζήτησε επιτακτικά η πρώτη φάση του έργου προχωρήσει ταυτόχρονα με τη δεύτερη φάση.


Η πρώτη φάση αφορά στην ανέγερση τεράστιου εμπορικού έργου προώθησης κινεζικών προϊόντων και η δεύτερη τα παρεμφερή οφέλη, δηλαδή τα εργοστάσια ελαφράς βιομηχανίας για συναρμολόγηση επίπλων, τηλεοράσεων, ίσως και ηλεκτρονικών υπολογιστών.


Για τα διάφορα νομικά ζητήματα, ο κ. Φλουρέντζου τόνισε ότι τα πάντα βρίσκονται υπό τον συνεχή έλεγχο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που παρακολουθεί πώς εξελίσσεται η κατάσταση, ώστε να γίνουν όλες οι διαδικασίες με σωστό τρόπο.


Διαβεβαίωσε ταυτόχρονα ότι η επένδυση θα προχωρήσει, εφόσον διαπιστωθεί ότι διασφαλίζει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα συμφέροντα του κυπριακού κράτους.

 http://www.newsbomb.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ