ΑΡΤΑ: Μαθητές και Στρατός καθάρισαν το λόφο Περάνθης


Στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί καθαρισμός του δρόμου από το 9ο Δημοτικό Σχολείο μέχρι το Νοσοκομείο, στο λόφο Περάνθης. 


Η παραπάνω δράση έγινε από τους μαθητές του 9ου Δημοτικού Σχολείου Άρτας με τη συνδρομή των Υπηρεσιών Καθαριότητας και Πρασίνου του Δήμου Αρταίων, σε συνεργασία με σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και του Στρατού. 

Στόχος τέτοιου είδους δράσεων με τη συμμετοχή μικρών παιδιών είναι να μπορέσουμε να φτιάξουμε νέους ανθρώπους με διαφορετική κουλτούρα, οι οποίοι να αγαπούν κυρίως το περιβάλλον τόνισε η διευθύντρια του 9ου Δημοτικού Σχολείου Άρτας Κατερίνα Ντάση. 

Συγκεκριμένα ανέφερε: «Χαιρετίζουμε την ημέρα του περιβάλλοντος. Είναι μια ημέρα προβληματισμού, προώθησης δράσεων αλλά και καλλιέργειας περιβαλλοντικής συνείδησης. Και ξεκινάμε από τα σχολεία όπου οι μαθητές είναι να φυτώρια και θα πρέπει να γαλουχηθούν, να καλλιεργηθούν, να μυηθούν προς το περιβάλλον, το σπίτι μας το οποίο πρέπει να το προστατεύουμε διότι είναι αυτό που μας δίνει τη ζωή και να ζούμε αρμονικά όλοι οι άνθρωποι μέσα σε ένα ειρηνικό περιβάλλον».

Παρών στη συνάντηση ήταν και ο διοικητής του ΚΕΝ Άρτας  Δημήτρης Βαρέλης ο οποίος ανέφερε: «Σήμερα, παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος ανταποκριθήκαμε κατόπιν εγκρίσεως της Υπηρεσίας στο αίτημα του Δήμου να συμμετέχουμε στην καθαριότητα του λόφου Περάνθης τμήμα του οποίου αποτελεί και το στρατόπεδο του ΚΕΝ. Έτσι θα περάσουμε και εμείς το μήνυμα για την καθαριότητα του περιβάλλοντος - και όχι μόνο - τόσο στους στρατιώτες όσο και στην τοπική κοινωνία».

Το δικό του μήνυμα με αφορμή τον εορτασμό της παγκόσμιας ημέρα περιβάλλοντος έστειλε και ο Αντιδήμαρχος Αρταίων Φώτης Γεωργίου ο οποίος συμμετείχε. Συγκεκριμένα ο κ. Γεωργίου ανέφερε: «Συνεχίζουμε την προσπάθεια που ξεκινήσαμε πριν μερικές μέρες. Γίνεται μια δεύτερη παρέμβαση στο λόφο Περάνθης σε συνεργασία με το Στρατό – και ευχαριστούμε πάρα πολύ τον Διοικητή της μονάδας για τη βοήθεια που μας παρείχε –  και με τη βοήθεια των παιδιών από το 9ο δημοτικό σχολείο. 

Καθαρίσαμε πρώτα το σχολείο δεξιά κ αριστερά και θα συνεχίσουμε στο δρόμο προ Νοσοκομείο. Τα αντικείμενα τα οποία βγάλαμε είναι πάρα πολλά. Δυστυχώς υπάρχουν αρκετοί ασυνείδητοι. Εμείς την προσπάθειά μας θα την κάνουμε. Από κει και πέρα θέλει βοήθεια απ’ όλο τον κόσμο ούτως ώστε να μπει μια τάξη και αλλαγή νοοτροπίας. Γι’ αυτό και προσπαθούμε από τις νεαρές ηλικίες να περάσουμε το μήνυμα ώστε όταν θα μεγαλώσουν αυτά τα παιδιά να γίνουν πιο σωστοί πολίτες». 


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης