«Ευρωπαϊκή Γιορτή της μουσικής» στη Φιλιππιάδα

Για 13η συνεχή χρονιά η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής έρχεται «στη γειτονιά μας». 

Η φωτογραφική ομάδα «ΚΑ.ΔΡΩ.» σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας στις 20 Ιουνίου φιλοξενεί την Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής στη Φιλιππιάδα, σε τρεις μουσικές σκηνές:


Στην πλατεία των Πελαργών (Κροταλάρτα) και το Πνευματικό Κέντρο (Φιλαρμονική Φιλιππιάδας), ενώ θα ακολουθήσει μουσική πορεία μέσα από τον πεζόδρομο και θα καταλήξει στην κεντρική πλατεία της πόλης. Στις 19.00 στο Πνευματικό Κέντρο Φιλιππιάδας θα παίξει η φιλαρμονική, η οποία θα διασχίσει την πόλη και θα καταλήξει στην κεντρική πλατεία.

Στην πλατεία των Πελαργών στις 19.30 θα παίξουν οι Κrotalarta, η ομάδα κρουστών η οποία επίσης θα καταλήξεις την κεντρική πλατεία. Εκεί, θα λειτουργούν εργαστήρια και έκθεση κοσμημάτων από την Κατερίνα Ρουσουνέλου. Επίσης, θα λειτουργεί έκθεση φωτογραφίας «Καλλιτεχνικά Δρώμενα», με 20 φωτογραφίες που επιλέχθηκαν από όσες συμμετείχαν στο διαγωνισμό .

Στις 20.30 θα παίξουν τα Τρία Τέταρτα που στις αρχές του 2011 με μόνο στόχο την ολοκλήρωση ενός live, αλλά τελικά «επέζησαν». Αποτελείται από τους Χρήστο Σαραντάρη-κιθάρα, Φάνη Τσοκανά-κιθάρα και φωνή, Βαγγέλη Παππά –μπάσο και Κωνσταντίνο Ρέβα-ντραμς.

Στις 21.30 παίζουν οι Barack O' Balkan, Η μουσική τους είναι κυρίως βαλκανική και μακεδονική ενώ διασκευάζουν και διάφορα ελληνικά κομμάτια. Το σχήμα αποτελείται από 6 άτομα από διάφορες περιοχές της χώρας και είναι όλοι φοιτητές στο Τμήμα Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής στην Άρτα. 

Στις 22.30 θα παίξει ο Στάθης Αρτινός, και στις 23.30 οι ROM BES, μία μουσική μπάντα 7 ατόμων από την Άρτα που παίζει κυρίως ισπανικά και πορτογαλικά τραγούδια ενώ το είδος μουσικής που αντιπροσωπεύουν είναι η ska (oι απαρχές της σκα βρίσκονται στη μουσική μέντο, μια χορευτική, εορταστική μουσική της Τζαμάικα με αφρικάνικες ρίζες). 

Tα μουσικά όργανα που χρησιμοποιούν είναι: κλαρίνο, σαξόφωνο, τρομπέτα, μπάσο, νταούλι και set κρουστών.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης