Ο ΣΥΡΙΖΑ γίνεται το πιο πλούσιο κόμμα στη Βουλή!


Ο ΣΥΡΙΖΑ από φτωχός συγγενής με μηδενικές εισφορές από μέλη και φίλους και ελάχιστη κρατική χρηματοδότηση λόγω των διαχρονικά μικρών ποσοστών του, αναμένεται να γίνει το πιο πλούσιο κόμμα στην επόμενη βουλή!


Ο νόμος Γιαννίτση προβλέπει ότι η κρατική χρηματοδότηση των κομμάτων ανέρχεται στο 0,75 τοις χιλίοις (αντί για το 1,02 που ίσχυε ως τώρα) επί των τακτικών εσόδων του Προϋπολογισμού. 

Έτσι λοιπόν, η εφημερίδα Τα Νέα σε σημερινό της δημοσίευμα υπολογίζει ότι τα έσοδα του ΣΥΡΙΖΑ θα υπερτριπλασιαστούν. Από μόλις 3,9 εκ. ευρώ που έλαβε το 2011, η χρηματοδότησή του θα εκτιναχθεί στα 14,1 εκ. ευρώ. 

Με δεδομένα ότι έχει συνάψει δάνεια μόλις 8 εκ. ευρώ και ότι τα γραφεία του στην Κουμουνδούρου είναι ιδιόκτητα, έχει τη δυνατότητα να αποπληρώσει όλο του το χρέος και να έχει στην άκρη και άλλα 6 εκ. ευρώ.

Διόλου ευκαταφρόνητο ποσό τη στιγμή που η οικονομική κατάσταση των κομμάτων του πρώην δικομματισμού χαρακτηρίζεται ως τραγική. Η Ν.Δ. θα λάβει 15,4 εκ. ευρώ, δηλαδή 1,6 εκ. ευρώ λιγότερα από το 2011, ενώ τα δάνεια της υπολογίζονται σε 120 εκ. ευρώ. 

Στο ΠΑΣΟΚ είναι ακόμα χειρότερη η κατάσταση, αφού αναμένεται να λάβει μόνο 7,5 εκ. ευρώ από τα 21,75 εκ. που έλαβε το 2011. Έσοδα από μέλη και φίλους ουσιαστικά δεν υφίστανται και από τα 125 εκ. ευρώ δανείων που έχει συνάψει, τα 98 εκ. λήγουν μέσα στο 2013.

Ένα στοιχείο που προβληματίζει είναι ότι η Χρυσή Αυγή, σύμφωνα με το ποσοστό που σημείωσε, υπολογίζεται ότι θα λάβει περίπου 3,5 εκ. ευρώ...

http://www.seleo.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης