Μεγάλη ανταπόκριση στο φιλανθρωπικό «Παζάρι βιβλίου»

Με στόχο την ενίσχυση απόρων οικογενειών στο νομό από την Εταιρεία Εθελοντισμού Αρτινών Γυναικών


Ξεκίνησε και θα λειτουργεί για μια εβδομάδα στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης μπροστά από τον Άγιο Δημήτριο το παζάρι βιβλίου με στόχο την ενίσχυση απόρων οικογενειών στο νομό από την Εταιρεία Εθελοντισμού Αρτινών Γυναικών.



Η Εταιρεία, γνωστή για το φιλανθρωπικό της έργο τα τελευταία 10 χρόνια στην Άρτα, προχώρησε και σε αυτή τη δράση με στόχο να ενισχύσει τις ολοένα αυξανόμενες ανάγκες των οικογενειών του νομού που αντιμετωπίζουν οξύ οικονομικό και βιοποριστικό.

 Έτσι, μεγάλη είναι η ανταπόκριση των πολιτών στο φιλανθρωπικό «Παζάρι βιβλίου» που πραγματοποιεί η Εταιρία Εθελοντισμού Αρτινών Γυναικών στην πλατεία Αγίου Δημητρίου, στο κέντρο της πόλης της Άρτας, υπέρ των απόρων οικογενειών. Το «παζάρι» ξεκίνησε την Δευτέρα 25 Ιουνίου και θα διαρκέσει μέχρι και το Σάββατο 30 Ιουνίου, με ώρες λειτουργίας 10-1 το πρωί και από 6-9 το απόγευμα. 

Τα έσοδα από την πώληση των βιβλίων θα διατεθούν για την υποστήριξη απόρων οικογενειών της Άρτας, αφού σύμφωνα με τους εκπροσώπους της Εταιρίας, «η ανεργία και η φτώχεια έχουν ήδη χτυπήσει τις πόρτες πολλών οικογενειών, πολλοί γονείς μένουν άνεργοι και πολλές οικογένειες υποφέρουν». Ήδη από την πρώτη μέρα λειτουργίας του «παζαριού» χθες, δεκάδες πολίτες έκαναν μια στάση στον Άγιο Δημήτριο στηρίζοντας ηθικά και πρακτικά το έργο της Εταιρίας. «Μας εξέπληξε το ενδιαφέρον των ανθρώπων. Ήδη έχουμε ξεκινήσει και γεμίζουμε το πορτοφόλι μας. Ελπίζουμε ότι θα ξεπουλήσουμε μέχρι το τέλος της εβδομάδος» ανέφερε η εκπρόσωπος της Εταιρίας, Βασιλική Γκολομάζου.
 

Μιλώντας στα τοπικά ΜΜΕ η κυρία Γκολομάζου είπε: «Είναι αλήθεια ότι το πρόβλημα έχει μεγαλώσει πάρα πολύ. Όταν ξεκινήσαμε το 2000 ο κόσμος μας ρωτούσε, υπάρχουν αλήθεια φτωχοί άνθρωποι; Δεν έβλεπε στον κύκλο του, στο δρόμο, στην πόλη που ζούσαμε αν υπήρχαν ή αν δεν υπήρχαν άπορες οικογένειες. Υπήρχαν φυσικά. Τώρα όμως δεν ρωτάει κανείς αν υπάρχουν άποροι άνθρωποι, αν υπάρχουν άνεργοι άνθρωποι, αν υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι δεν έχουν να φάνε, γιατί συμβαίνει και αυτό πλέον. 

Όλοι ξέρουμε ότι συμβαίνει. Όλοι ξέρουμε ότι υπάρχουν πολλές οικογένειες οι οποίες είναι άπορες, πολλοί άνεργοι, και οι δύο γονείς πολλές φορές στην ίδια οικογένεια οπότε καταλαβαίνετε ότι το πρόβλημα είναι πάρα πολύ οξυμμένο. Βέβαια δεν λύνεται το πρόβλημα με τη φιλανθρωπία, γιατί και εμείς αυτό που κάνουμε είναι μια μορφή φιλανθρωπίας. Kάτι το οποίο κάνει και η Εκκλησία εδώ και πάρα πολλά χρόνια, ο Ερυθρός Σταυρός επίσης σε όλο τον κόσμο, στην Ελλάδα και στην πόλη μας. 

Εμείς προσφέρουμε μια μικρή ενίσχυση, ένα μικρό στήριγμα, αν θέλετε μια μικρή παρηγοριά στον άνθρωπο, ότι κάποιοι υπάρχουν που μπορεί να ζητήσει ένα πακέτο μακαρόνια, ένα κουτάκι γάλα. Το πρόβλημα είναι πάρα πολύ σοβαρό και νομίζουμε ότι θα πρέπει πια να το αντιμετωπίσει συστηματικά και πολύ σοβαρά η Τοπική Αυτοδιοίκηση. Να συγκεντρώσει τους φορείς οι οποίοι ενδιαφέρονται χρόνια και προσφέρουν στον τομέα αυτό, να καταγραφούν οι άπορες οικογένειες και οι άνεργοι που καθημερινά δυστυχώς αυξάνουν και να μπει σε μια βάση συστηματική πλέον και μόνιμη για όσο καιρό θα υπάρχει το πρόβλημα αυτό της ανεργίας κυρίως και φυσικά των άλλων οικογενειών που μαστίζονται από άλλα προβλήματα, που δεν έχουν πάντοτε σχέση με την ανεργία, όπως είναι η ορφάνια και άλλα διάφορα προβλήματα σοβαρά».
 

Όπως είπε η κυρία Γκολομάζου στο παζάρι διατίθενται βιβλία για όλες τις ηλικίες, που η τιμή τους ξεκινάει από 1 ευρώ και φτάνει μέχρι τα 10 ευρώ. Ενώ τόνισε: «Τα έσοδα από την πώληση των βιβλίων θα πάνε για την ενίσχυση άπορων οικογενειών. Τρόφιμα κυρίως αγοράζουμε και βοηθάμε έναντι σε κάποιους λογαριασμούς - φάρμακα, ΔΕΗ, τέτοιου είδους λογαριασμοί. 

Τα βιβλία μας τα έχουν χαρίσει εκδοτικοί οίκοι της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, βιβλιοπωλεία της Άρτας, Αρτινοί συγγραφείς και διάφοροι ιδιώτες οι οποίοι είχαν την καλοσύνη να μας προσφέρουν κάποια βιβλία για να ενισχύσουν το έργο μας». 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης