ΑΡΤΑ: Έκλεψαν την προτομή του Άρη στη Μεσούντα


Σε εξέλιξη αστυνομικές έρευνες για τη σύλληψη δραστών, οι οποίοι αφαίρεσαν προτομή ιστορικού προσώπου από την κεντρική πλατεία του χωριού Μεσούντα Άρτας



Σε εξέλιξη βρίσκονται οι αστυνομικές έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη αγνώστων δραστών, οι οποίοι νυκτερινές ώρες της 12/13.06.2012, αφαίρεσαν, από την κεντρική πλατεία του χωριού Μεσούντα Άρτας, μπρούτζινη προτομή ιστορικού προσώπου (Άρη Βελουχιώτη), διαστάσεων 50 x 50, καθώς και την μαρμάρινη επένδυση της τσιμεντένιας βάσης που ήταν τοποθετημένη η προτομή. 


Την προανάκριση για το συγκεκριμένο περιστατικό διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Βουργαρελίου Άρτας. 

ΙΣΤΟΡΙΚΟ

Πέρασαν 67 χρόνια από την 16η Ιουνίου 1945, ημέρα που ο Πρωτοκαπετάνιος του ΕΛΑΣ Αρης Βελουχιώτης κυνηγημένος από εχθρούς και αποκηρυγμένος από το κόμμα του έβαλε τέρμα στη ζωή του στο φαράγγι της Μεσούντας. 

Πολλά έχουν γραφτεί για τα γεγονότα και τις αιτίες που οδήγησαν από το θρίαμβο στην ήττα το εαμικό κίνημα και τον Πρώτο καπετάνιο του ΕΛΑΣ στον τραγικό του θάνατο. 

Όμως τα μεγάλα «γιατί» των αντιστασιακών για τις ευθύνες της ηγεσίες που οδήγησε με τη στάση της στον τραγικό τέλος τον Πρώτο Καπετάνιο και άφησε τους ίδιους βορά στα χέρια της αντίδρασης παραμένουν αναπάντητα…

Καταγγελία ΣΥΡΙΖΑ Άρτας

Καταγγελία εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ Άρτας στην οποία αναφέρει: "Χθες βράδυ άγνωστοι κατέστρεψαν στη Μεσούντα Άρτας το μνημείο του Άρη Βελουχιώτη. Η αστυνομία ενεργεί έρευνες, χωρίς μέχρι στιγμής να έχουν συλληφθεί οι υπαίτιοι. 

Είμαστε σίγουροι ότι πίσω από αυτή την άνανδρη και θρασύδειλη επίθεση βρίσκονται ακροδεξιοί και φασίστες, οπαδοί της τυφλής και ανεξέλεγκτης βίας σαν αυτή που είδαμε την περασμένη βδομάδα σε ζωντανή τηλεοπτική εκπομπή, σαν αυτή που βλέπουμε καθημερινά στις γειτονιές της Αθήνας σε βάρος μεταναστών, και αριστερών, σαν αυτή που επαγγέλλονται οι εχθροί της δημοκρατίας, οι νοσταλγοί του ναζισμού, της μισαλλοδοξίας και του βάρβαρου ολοκληρωτισμού.

Αυτοί που προσπάθησαν να σπιλώσουν τη μνήμη του μεγάλου αγωνιστή και λαϊκού ηγέτη Άρη Βελουχιώτη, μόλις τρεις μέρες πριν την ιστορική επέτειο της συμπλήρωσης 67 χρόνων από τον τραγικό θάνατό του και μαζί μ΄αυτόν και τους χιλιάδες ανώνυμους αγωνιστές της ελευθερίας, της ανεξαρτησίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης και της προκοπής αυτού του τόπου, δεν δείχνουν με αυτή τους την πράξη παρά τον φόβο και τον πανικό τους, μπροστά στην ραγδαία άνοδο της ριζοσπαστικής αριστεράς. 

Η άνοδος αυτή όμως όχι μόνο δεν πρόκειται να ανακοπεί με τέτοιες πράξεις βίας, αλλά αντιθέτως η λαϊκή μήνις και κατακραυγή θα συμπαρασύρει και θα εξαφανίσει όλους αυτούς που τις χρησιμοποιούν. 

Η μνήμη των αγώνων του λαού μας και οι ιδέες της ανεξαρτησίας, της λαϊκής κυριαρχίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης δεν σπιλώνονται από τέτοιες αποτρόπαιες ενέργειες. Η νίκη θα είναι δική μας. Η νίκη θα είναι του λαού!" Το διπλό αυτό χτύπημα φασιστών σε μνημεία άμεσα συνδεδεμένα με την ιστορία του λαϊκού και αριστερού κινήματος θύμισε σε αγωνιστές και αγωνίστριες το λιθοβολισμό, που τους επιφύλαξαν κάτοικοι των ορεινών χωριών της Άρτας, όταν τα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης ανέβαιναν στη Μεσούντα για να τιμήσουν τον Άρη και τους συντρόφους του.


Ληστεία


Σήμερα (13.06.2012) το πρωί, στο Μικρό Γαρδίκι Ιωαννίνων, όπως καταγγέλθηκε, δύο άγνωστοι δράστες, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, εισήλθαν σε οικία και αφού ακινητοποίησαν την ιδιοκτήτρια, με την απειλή κυνηγετικών όπλων αφαίρεσαν μικρό χρηματικό ποσό, κοσμήματα και έναν φορητό υπολογιστή.

Διεξάγονται αστυνομικές αναζητήσεις για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Σχόλια

  1. ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΙΧΕΙΡΙΖΕΣΘΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΕΙΣΘΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΓΕΛΟΙΑ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΑ. ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ