"Η Ευρωζώνη θα διαπραγματευτεί με την Αθήνα για χαλάρωση"


"Η Ευρωζώνη θέλει να διαπραγματευτεί με την Ελλάδα για να χαλαρώσει το σχέδιο διάσωσης". 

Αυτό αναφέρεται σε πρωτοσέλιδο σημοσίευμα των Financial Times Deutschland, οι οποίοι επικαλούνται κοινοτικές πηγές, αλλά οι φράσεις που χρησιμοποιούν δείχνουν ...Σόιμπλε, μιας και επισημαίνεται ότι η Τρόικα θεωρεί ως δεδομένο πως το πρόγραμμα στην Ελλάδα δεν εφαρμόζεται.


Αυτό ακριβώς είχε τονίσει χτες το βράδυ ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών
(διαβάστε εδώ σχετικά) προσθέτοντας χαρακτηριστικά ότι η κατάσταση στην Ελλάδα είναι πολύ κουραστική. Αντιθέτως, η Γερμανίδα καγκελάριος επεμενε χτες ότι η εφαρμογή του προγράμματος από την Αθήνα είναι ζήτημα αξιοπιστίας για την Ε.Ε., καθώς αποτελεί παράδειγμα και για τις άλλες χώρες.

Στο άρθρο της η γερμανική έκδοση των FT επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι η διαπραγμάτευση θα γίνει ανεξάρτητα από το ποιος επικρατήσει στις εκλογές της Κυριακής. "Αν κάποιος θέλει να κρατηθεί η Ελλάδα στην Ευρωζώνη, δεν θα μπορέσει να αρνηθεί κάτι τέτοιο" αναφέρεται χαρακτηριστικά ενώ επισημαίνεται ότι στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται και οι τελευταίες δηλώσεις του Χέρμαν Βαν Ρομπέι, ο οποίος βεβαίως τονίζει ότι προϋπόθεση είναι να τηρήσει η χώρα τις δεσμεύσεις της.


Οι FT Deutschland αναφέρουν ακόμη ότι οι Βρυξέλλες υποστηρίζουν τα κόμματα της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ στην επικείμενη εκλογική αναμέτρηση και η διάθεσή τους για επαναδιαπραγμάτευση με στόχο τη χαλάρωση προφανώς θα οδηγήσει σε μεγαλύτερη υποστήριξη των πολιτών.


Οι γερμανομαθείς
διαβάστε όλο το άρθρο εδώ

Πάντως η Κομισιόν, όπως προκύπτει από σχετική απάντηση του Όλι Ρεν σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ν. Χουντή,αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να ζητηθούν έγγραφες δεσμεύσεις για την τήρηση των συμφωνηθέντων και από τον ΣΥΡΙΖΑ, ακόμη και στην περίπτωση που αυτός αναδειχθεί σε αξιωματική αντιπολίτευση στη χώρα.


Το σχετικό ρεπορτάζ μπορείτε να το
διαβάσετε εδώ.

 http://www.protothema.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ