Στο ΕΣΠΑ η ανάπλαση – συντήρηση μονοπατιών στην περιοχή Γέφυρας Πλάκας


Με απόφαση που υπέγραψε χθες ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ, η πράξη: «Κατασκευή – σήμανση μονοπατιών και θέσεων θέας ποταμού Αράχθου Δ.Ε. Κατσανοχωρίων Δήμου Βορείων Τζουμέρκων»,  με φορέα υλοποίησης την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας. 


Ο προϋπολογισμός της πράξης ανέρχεται σε 470.000 ευρώ και περιλαμβάνει εργασίες ανάδειξης – ανάπλασης και συντήρηση των μονοπατιών Γέφυρα Πλάκας – όρια Νομού, Κελέν – Παληογέφυρο, Πλατανούσα- Ξηροβούνι.

Με άλλη απόφαση του Περιφερειάρχη εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ η πράξη με τίτλο: Δημιουργία Χώρου Υπαίθριας Αναψυχής στη θέση «Περίβολος» Τ.Κ. Σκαμνελίου Δήμου Ζαγορίου και βελτίωση δημόσιας δασικής έκτασης που βρίσκονται πλησίον του οικισμού Σκαμνελίου. Ο προϋπολογισμός ανέρχεται σε 255.000 ευρώ και Φορέας υλοποίησης είναι η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας.

Στόχος  και των δύο πράξεων είναι  η αύξηση του τουριστικού ενδιαφέροντος  η  ποιοτική αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος και των παρεχόμενων τουριστικών υπηρεσιών, καθώς δίνεται η δυνατότητα στους κατοίκους της περιοχής και στους επισκέπτες – περιπατητές να θαυμάσουν το απαράμιλλου φυσικού κάλλους τοπίο, ενώ παράλληλα επιτυγχάνεται η προστασία και ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος καθώς όλες οι επεμβάσεις και οι κατασκευές θα είναι ήπιας μορφής.  

Στο σχετικό δελτίο της Περιφέρειας σημειώνεται ότι και οι δύο πράξεις, όπως και οι άλλες τέσσερις που  ανακοινώθηκαν την περασμένη εβδομάδα, εντάχθηκαν στη θεματική προτεραιότητα «Προστασία και Ανάδειξη Φυσικής Κληρονομιάς», κατηγορία Πράξης «Αναπλάσεις τουριστικών περιοχών», χωρίς μέχρι σήμερα να έχει υπάρξει καμία απόρριψη  πρότασης.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης