Συγκρατημένα αισιόδοξος ο Πούτιν για την νέα κυβέρνηση


Τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών στην Ελλάδα, που έγιναν την περασμένη Κυριακή, και ορισμένοι άλλοι παράγοντες «εμπνέουν συγκρατημένη αισιοδοξία» σχετικά με την οικονομική κατάσταση στην Ευρώπη, δήλωσε ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, χαιρετίζοντας το Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ, στην Αγία Πετρούπολη.




«Τα αποτελέσματα των εκλογών στην Ελλάδα, η αποφασιστική στάση της ηγεσίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ευρωπαϊκής Ένωσης συνολικά και ορισμένων κορυφαίων ευρωπαϊκών κρατών, για την επιβολή δημοσιονομικής πειθαρχίας και τον παραμερισμό των ανισορροπιών στην οικονομία, εμπνέουν συγκρατημένη αισιοδοξία», είπε στην ομιλία του, στο συνέδριο, ο Βλαντιμίρ Πούτιν.


Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Ρωσίας απέστειλε συγχαρητήριο τηλεγράφημα στον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, για την ανάληψη των καθηκόντων του. Στο τηλεγράφημα εκφράζεται η βεβαιότητα ότι «η μεγάλη πολιτική εμπειρία του Α. Σαμαρά θα συμβάλει στην επίλυση των δύσκολων καθηκόντων, που στέκονται ενώπιον τής Ελλάδας και της Ελληνικής κοινωνίας». Όπως επισημαίνει η προεδρική ιστοσελίδα kremlin.ru, στο μήνυμα υπογραμμίζεται, επίσης, «η αναγκαιότητα περαιτέρω ανάπτυξης του ελληνορωσικού διαλόγου για τα ζητήματα της διμερούς και διεθνούς ημερήσιας διάταξης».


Αντίστοιχο συγχαρητήριο μήνυμα απέστειλε και ο πρωθυπουργός της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβιέντεφ, στο οποίο επισημαίνεται ότι «στη Ρωσία τιμούν τις παραδοσιακά φιλικές σχέσεις και την εποικοδομητική εταιρική σχέση με την Ελλάδα».


«Είμαι πεπεισμένος ότι η περαιτέρω εδραίωση της αμοιβαία επωφελούς συνεργασίας, ανταποκρίνεται πλήρως στα θεμελιώδη συμφέροντα των λαών των χωρών μας», σημειώνεται στο συγχαρητήριο τηλεγράφημα του πρωθυπουργού τής Ρωσίας.


Τα συγχαρητήριά του για τη νίκη της ΝΔ στις εκλογές και την ανάληψη της πρωθυπουργίας απέστειλε στον Αντ. Σαμαρά ο επικεφαλής των ομογενειακών οργανώσεων της Ρωσίας και επικεφαλής της 5ης Περιφέρειας τού ΣΑΕ, Ιβάν Σαββίδης, ο οποίος επισημαίνει ότι «σήμερα η Ελλάδα όσο ποτέ χρειάζεται μια σαφή θέση ως προς τον προσδιορισμό του ορθού δρόμου, ο οποίος είναι απαραίτητος για την έξοδο της χώρας από την κρίση και ο ελληνικός λαός αναμένει αλλαγές προς το καλύτερο». 

Ο κ. Σαββίδης εκφράζει τις ευχές των ομογενών της Ρωσίας «για το σχηματισμό κυβέρνησης, ικανής αποτελεσματικά να ακολουθήσει πολιτική, που στοχεύει στην οικονομική ανάπτυξη, τη δικαιοσύνη και την ασφάλεια της ελληνικής κοινωνίας» και δηλώνει ότι «με πεποίθηση επιβεβαιώνω την ετοιμότητα, που έχω εκφράσει και προηγουμένως για να παρασχεθεί στην Ελλάδα βοήθεια και υποστήριξη».

http://www.real.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ