Έσωσαν συμμαθητή τους από σοβαρή ασθένεια!


Μάθημα ανθρωπιάς

Τελικά όταν υπάρχουν άνθρωποι γίνονται θαύματα... και αυτό το απέδειξαν για ακόμη μία φορά μικρά παιδιά τα οποία με την αλληλεγγύη έσωσαν έναν συμμαθητή τους και παρέδωσαν μαθήματα ζωής. ​



Πριν από 18 μήνες ο 13χρονος Ηλίας Ντεμίρι, μαθητής σήμερα του 1ου Γυμνασίου Ευκαρπίας Θεσσαλονίκης  διαγνώστηκε με οστεοσάρκωμα στο γόνατο και οι πιθανότητες επιβίωσης που του έδωσαν οι γιατροί ήταν ελάχιστες. Συγκεκριμένα, είπαν στους γονείς του μικρού μαθητή ότι «χρειάζεται ένα θαύμα».


Το θαύμα, στην περίπτωσή του, βρισκόταν στη Γαλλία, σε ένα εξειδικευμένο κέντρο και κοστολογούνταν περί τις 120.000 ευρώ.


Οι γονείς του μικρού Ηλία, αλβανικής καταγωγής, ήταν σε απόγνωση αφού με το μεροκάματο που έπαιρναν δε μπορούσαν να πληρώσουν το ειδικό κέντρο στο Παρίσι για να γίνει καλά ο γιος τους.
«Πήγαινε να σώσεις το παιδί σου και εμείς θα βοηθήσουμε», είπε ο δάσκαλος και «τι ρίσκο, Θεέ μου», σκέφτεται σήμερα.


Οι γονείς και ο Ηλίας έφυγαν για τη Γαλλία και πίσω έμειναν για να βοηθήσουν οι συμμαθητές και οι φίλοι του, ο διευθυντής, οι δάσκαλοι του 1ου Δημοτικού, μια διαχειριστική επιτροπή που συγκροτήθηκε, ο διευθυντής της τράπεζας, ο παπάς της ενορίας, ένας τραπεζικός λογαριασμός που δεχόταν σπασμένους κουμπαράδες παιδιών, τα χαρτζιλίκια τους, χρήματα από το δημοτικό συμβούλιο Ευκαρπίας, τα όμορα σχολεία και ύστερα άλλα σχολεία του νομού Θεσσαλονίκης.


Τον Φεβρουάριο του 2009 είχαν συγκεντρωθεί 80.000 ευρώ για την εγχείρηση και τα νοσήλια, αλλά πάλι έμεινε χώρος προσφοράς. Όσο ο Ηλίας επί 18 μήνες έδινε τον αγώνα της ζωής στη Γαλλία οι προσφορές μεγάλωναν. Κυρίως από ανώνυμους ανθρώπους.


Σήμερα, ο 11χρονος Ηλίας έχει επιστρέψει κανονικά  στα μαθήματά του, βγαίνοντας νικητής από την περιπέτεια που κλήθηκε να ζήσει στην πιο τρυφερή ηλικία του και καθώς παίζει με τους συμμαθητές του στην αυλή του σχολείου τίποτε δε θυμίζει τους δύσκολους μήνες που πέρασε.


Το υπουργείο Παιδείας επαίνεσε με ΦΕΚ τον διευθυντή, τους δασκάλους και το 1ο Δημοτικό Ευκαρπίας, αφού μας θύμισαν τι μπορεί να γίνει όταν υπάρχουν άνθρωποι.


Ευγνωμοσύνη της αλβανικής πολιτείας


Σήμερα είναι η σειρά της Αλβανίας να αποδώσει τιμές, στην αίθουσα εκδηλώσεων του «Τιτάν». Ο Αλβανός υπουργός Παιδείας κ. Μιγκερέμ Ταφάι σε μια τελετή με τίτλο «Αλληλεγγύη, ανθρωπισμός και σχολείο» θα απονείμει στον διευθυντή του 1ου Σχολείου Ευκαρπίας τιμητική διάκριση.
Star.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης