Ερμού, ο δρόμος όπου η μουσική συναντά την πραγματικότητα


Δείτε ένα ντοκιμαντέρ φοιτητριών του Παντείου Πανεπιστημίου που επιχειρούν να μας δείξουν μια διαφορετική πλευρά της ζωής, την ευχάριστη, εκεί που το χαμόγελο ακόμα υπάρχει και πρέπει να υπάρχει στα χείλη μας (ΒΙΝΤΕΟ)



Φοιτήτριες του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου επιχειρούν μέσω ενός ντοκιμαντέρ να μας δείξουν μια διαφορετική οπτική γωνία της ζωής, την ευχάριστη και θετική.


"Στα πλαίσια της οικονομικής κρίσης που όλοι φυσικά βιώνουμε καθημερινά (άλλος περισσότερο και άλλος λιγότερο), η μουσική στο δρόμο εκπέμπει τη θετική αύρα που μας γαληνεύει και μπορούμε έτσι να ξεφύγουμε από τα αδιέξοδά μας", γράφουν χαρακτηριστικά.


"Ο Φώτης ,ο Lasha ,ο Αντώνης ,ο Jimmy, ο Γιώργος και πολλοί ακόμα,είναι οι άνθρωποι της διπλανής πόρτας που με τη μουσική τους, θέλουν να μας δείξουν πως η κρίση στην οποία ζούμε είναι παροδική", προσθέτουν και τονίζουν πως "στην τελική,αυτό που έχει σημασία δεν είναι τα χρήματα αλλά οι άνθρωποι.Μέσα από τις μελωδίες των μουσικών του δρόμου, όλοι γινόμαστε ένα και βλέπουμε τη ζωή πιο θετικά".


Το ντοκιμαντέρ διαδραματίζεται στην Ερμού στο κέντρο της Αθήνας και δείχνει πλανόδιους μουσικούς που με τη μουσική τους μας ταξιδεύουν και μας κάνουν να ξεφεύγουμε από την κρίση. Οι μουσικοί μιλάνε στη κάμερα και λένε πως ξεκίνησαν να ασχολούνται με τη μουσική, πως νιώθουν που παίζουν στο δρόμο και πωςτους επηρεάζει η κρίση.


"Ποτέ δεν είχα πολλά, ποτέ δεν ήθελα πολλά...Η κρίση είναι των αφεντικών", λέει ένας από τους μουσικούς του δρόμου ενώ ένας άλλος τονίζει πως η κρίση είναι ψυχολογική και όχι οικονομική.


Εμφανίστηκαν οι μουσικοί: Φώτης Αθανασίου, Γιώργος, Αντώνης, Γιώργος Κωστάκης, Lasha, Detroit Jimmy


Συντελεστές:


Σενάριο, έρευνα, σκηνοθεσία: Ράνια Παπαδοπούλου


Μοντάζ: Mαρία Κακουλή, Ράνια Παπαδοπούλου


Φωτογραφία:Λυδία Ευθυμίου, Mαρία Κακουλή, Ράνια Παπαδοπούλου


Επικοινωνία: Έλια Μαυρουδή


Υπεύθυνοι έργου: Κωστής Δάλλας, Μαρία Πεσλή



Ντοκιμαντέρ φοιτητών Παντείου από Newscaster

http://news247.gr 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης