Τιμητική εκδήλωση αύριο για τον Κώστα Τσιλιγιάννη

Τιμητική εκδήλωση για τον Ηπειρώτη δημιουργό ιστορικό ερευνητή, συγγραφέα και λογοτέχνη Κωνσταντίνο Αναστ. Τσιλιγιάννη διοργανώνει η Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ηπείρου και του Δήμου Αρταίων, την Τετάρτη 6 Ιουνίου και ώρα 7μ.μ, στην αίθουσα «Μιχαήλας Αφέρωφ» (Ακαδημίας & Γενναδίου 8, 7ος όροφος) της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών. 


Το πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει ως εξής:
7:00 μ.μ. Έναρξη.
7:05 – 7:25 μ.μ. Προσφωνήσεις επισήμων.
7:25 μ.μ. Προσφώνηση του Προέδρου της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών κ. Λευτέρη Τζόκα.
7:40 μ.μ. Ομιλία του κ. Γεωργίου Φίλια Καθηγητού της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών «Τα έργα του Κ. Α. Τσιλιγιάννη για τον Άγιο Μάξιμο το Γραικό».
(Βραβείο Ακαδημίας Αθηνών).
8:00 μ.μ. Ομιλία του κ. Νικολάου Παπαδημητρίου-Δούκα, Καθηγητού Βυζαντινής Ιστορίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου «Τα ιστορικά έργα του Κ. Α. Τσιλιγιάννη για το κράτος της Ηπείρου τον 13ο αιώνα και την Αγία Θεοδώρα βασίλισσα και πολιούχο της Άρτας».
8:20 μ.μ. Απονομή του χρυσού Μεταλλίου Πνευματικής Αξίας Α’ Τάξεως της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών.
8:25 μ.μ. Αντιφώνηση του τιμωμένου.
 

Συντονίζει ο Στέφανος Ντόβας, Δημοσιογράφος και Λογοτέχνης, Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών.
Μετά τo πέρας της εκδήλωσης θα δοθεί δεξίωση και θα διατεθούν προς πώληση τα δύο νεοεκδοθέντα βιβλία του Κ.Α. Τσιλιγιάννη:
 

α) Ιστορικά Ανάλεκτα (Νέα ιστορικά στοιχεία περί της Αγίας Θεοδώρας, της οικογενείας Πετραλείφη και της δυναστείας των Αγγέλων – Κομνηνών – Δουκών),
β) Θωμάς Α΄ Άγγελος Κομνηνός Δούκας (ο τελευταίος Έλληνας ηγεμόνας του κράτους της Ηπείρου με πρωτεύουσα την Άρτα).

Σχόλια

  1. Ο Κώστας Τσιλιγιάννης περιποιεί μέγιστη τιμή στην Άρτα. Ένας έγκριτος νομομαθής, ιστορικός καί πριν απ' όλα πατριώτης, αφού άσκησε επιτυχώς γιά πολλά χρόνια τη δικηγορία έξω από την ιδιαίτερη πατρίδα του την Άρτα, επέστρεψε να την κοσμίσει με την προσωπικότητά του. Δυστυχώς δεν μπορώ από λόγους υγείας, να παρευρεθώ στην εκδήλωση προς τιμήν του. ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΤΣΟΥΚΑΛΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης