Σε προσωρινή αργία ο Πρόεδρος Εφετών Ιωαννίνων


Σε προσωρινή αργία τέθηκε με απόφαση του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου Πολιτικής και Ποινικής Δικαιοσύνης, ο Πρόεδρος Εφετών Ιωαννίνων Γιώργος Ευσταθίου, ο οποίος αντιμετωπίζει κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος, μετά την αποκάλυψη του κυκλώματος των ακινήτων, η οποία έγινε περίπου προ διμήνου.


Τα μέλη του κυκλώματος που απλώνεται σε όλη την Ελλάδα, είναι μεταξύ των άλλων δικηγόροι, εισαγγελείς, εφοριακοί και ελεύθεροι επαγγελματίες.

Όλοι αυτοί φέρονται να συνέστησαν εικονικές εταιρίες για αξιοποίηση ακινήτων μέσω των οποίων παραπλανούσαν ιδιώτες λέγοντας ότι θα μεσολαβήσουν σε υποθέσεις πλειστηριασμών.

Η δίωξη που ασκήθηκε είναι σε βαθμό κακουργήματος και αφορά τις κατηγορίες ξεπλύματος χρήματος, δωροδοκίες, σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, αλλά και αδικήματα σε βαθμό πλημμελήματος όπως η παράβαση καθήκοντος κι άλλα.

Υπενθυμίζεται ότι το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο πριν από λίγο καιρό είχε θέσει σε αργία μία εφέτη, σύζυγο δικηγόρου που επίσης εμπλέκεται στην υπόθεση, ενώ πολύς θόρυβος είχε γίνει και με την περίπτωση ενός εισαγγελέα που οδηγούσε στο αρχείο υποθέσεις μεγάλου δήμου.

Ο Γιώργος Ευσταθίου, Πρόεδρος Εφετών Ιωαννίνων, που τέθηκε πλέον σε αργία, αρνούνταν πεισματικά να χορηγήσει στον σημερινό δήμαρχο Ιωαννίνων Φίλιππα Φίλιο δικαστικές αποφάσεις που αφορούσαν σε κρίσιμα θέματα, όπως για παράδειγμα το υπόγειο πάρκινγκ, με το επιχείρημα ότι δεν έχει έννομο συμφέρον!

Μπορεί οι ισχυρισμοί του αυτοί να μην αντέχουν στην κριτική, να μην αντέχουν και στην κοινή λογική, όμως είναι μία ακόμη θλιβερή πραγματικότητα στο χώρο της Δικαιοσύνης. Και δεν είναι η μόνη.

 http://www.epiruspost.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης