Τετάρτη θα περάσει η Αφροδίτη από τον Ήλιο


Η Τετάρτη 6 Ιουνίου είναι η τελευταία ευκαιρία για όσους θέλουν να παρατηρήσουν διέλευση του πλανήτη Αφροδίτη μπροστά από τον Ήλιο.

Το φαινόμενο είναι ορατό από την Ελλάδα από την ανατολή του ηλίου μέχρι τις 07:55 το πρωί. Οι διαβάσεις της Αφροδίτης είναι ένα από τα σπανιότερα αστρονομικά φαινόμενα, η επόμενη θα συμβεί το 2117.(ΒΙΝΤΕΟ)



Έτσι στις 5 ή 6 Ιουνίου, ανάλογα με το που βρίσκεται κάποιος στην Γη, θα παρακολουθήσουμε για τελευταία φορά την διέλευση της Αφροδίτης μπροστά από τον Ήλιο, η οποία είναι ένας από τους πρώτους πλανήτες που ανακαλύφθηκαν και εν συνεχεία δοξάστηκαν από τον άνθρωπο.


Όλη η επιστημονική κοινότητα περιμένει αυτή την στιγμή, διότι αντίστοιχη μετάβαση αναμένεται πλέον το 2117 και το 2125 καθιστώντας αδύνατη, όπως καταλαβαίνετε, μια δεύτερη τέτοια εμπειρία.


Αξίζει να σημειωθεί πως η μελέτη της τροχιάς της Αφροδίτης αποτέλεσε σημαντικό εργαλείο για τον υπολογισμό του μεγέθους του ηλιακού μας συστήματος, ενώ έχουμε καταγράψει μονάχα μια φόρα αυτή την μετάβαση, το 2004!



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης