ΟΛΓΑ: Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο


Η Βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ, γιατρός Όλγα Γεροβασίλη, έκανε την παρακάτω δήλωση σχετικά με τις εκλογές της 17ης Ιουνίου.

"Λίγες ημέρες μετά τις εκλογές της 17ης Ιουνίου, αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω όλους όσοι στήριξαν με πίστη τον αγώνα μας για μια καλύτερη Ελλάδα, για μια αξιοπρεπή ζωή για εμάς και τα παιδιά μας. 


Κόντρα στα διλήμματα και στην τρομοκρατία των εγχώριων και διεθνών μέσων της διαπλοκής αντέξατε και τιμήσατε το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ στο νομό Άρτας με το πρωτόγνωρο ποσοστό του 29,2%, που μεταφράζεται σε 15.000 πολύτιμες, ανθεκτικές, συνειδητοποιημένες ψήφους. 

Μας εμπιστευτήκατε και θα τιμήσουμε αυτή σας την στάση με τους αγώνες μας μέσα και έξω από την Βουλή για να ανοίξει παράθυρο στην ελπίδα για τον δοκιμαζόμενο λαό της πατρίδας μας. Σαν εκπρόσωπος του Αρτινού λαού θα καταβάλω κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να συμβάλλω την επίλυση των προβλημάτων που ταλανίζουν επί δεκαετίες την περιοχή μας, καταδικάζοντάς την στην στασιμότητα και στην παρακμή.
 

Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο, η ευθύνη είναι βαριά και την αισθανόμαστε όλοι. Στις 17 Ιουνίου ξεκίνησε η νέα Μεταπολίτευση. Αντικειμενικά και πέρα από κάθε προκατάληψη, όλοι συνομολογούν ότι το εκλογικό αποτέλεσμα συνιστά για το ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ μια τεράστια επιτυχία.
 

Εκπροσωπήσαμε την συντριπτική πλειοψηφία της αντιμνημονιακής, αντινεοφιλελεύθερης κοινωνικής αντίδρασης και αντίστασης στη βάση μιας αταλάντευτης πολιτικής στάσης και ενός εναλλακτικού ριζοσπαστικού προγράμματος εξόδου από την κρίση υπέρ των πραγματικών κοινωνικών αναγκών. 

Συσπειρώσαμε την συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου της Αριστεράς. Στηριχθήκαμε και στηρίξαμε τον κόσμο της μισθωτής  - με όλες τις μορφές – εργασίας, τους συνταξιούχους, τους ανέργους, τους μικρο-μεσαίους που εξαθλιώνονται, τους φτωχούς και μεσαίους αγρότες.  
Η μάχη του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ ήταν και είναι μάχη για την εργασία, τη δημοκρατία, τη λαϊκή κυριαρχία και ανεξαρτησία. Είναι μάχη ανατροπής στην Ελλάδα και βαθιών αλλαγών στην Ευρώπη.
 

Ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ πολεμήθηκε απ’ όλο το πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο στην Ελλάδα και την Ευρώπη που διείδε το σοβαρό κίνδυνο για την πολιτική του, τα προνόμια και τα οικονομικά του συμφέροντα. Ποτέ, από την  μεταπολίτευση και μετά, πολιτικός χώρος δεν δέχθηκε  τόσο σφοδρή και συντονισμένη επίθεση με συκοφαντίες και εκφοβιστικές εκστρατείες. Οι μνημονιακές δυνάμεις έσπειραν τον κοινωνικό φόβο. Ο φόβος είχε συγκυριακό αποτέλεσμα. Προκαλεί όμως και την αντίσταση του κόσμου της ελπίδας που στέκεται χωρίς απογοήτευση και ανοίγει το δρόμο της αντίστασης και της επόμενης μέρας.
 

Από την άποψη του κοινωνικού συμφέροντος σε Ελλάδα και Ευρώπη, το τελικό αποτέλεσμα, που έδωσε τη δυνατότητα συγκρότησης μνημονιακής κυβέρνησης, δεν είναι καλό. Μια μνημονιακή κυβέρνηση, παρά τη ρητορική της “επαναδιαπραγμάτευσης του μνημονίου” θα επιτεθεί εκ νέου στα εισοδήματα των ήδη φτωχών, στα δικαιώματα, την δημόσια περιουσία, τη λαϊκή κυριαρχία και ανεξαρτησία.
 

Ο φόβος, που έσπειραν με την προεκλογική τους ρητορική τα μνημονιακά κόμματα, ιδιαίτερα σε μεσαία στρώματα, αποτελεί και το πλέον αδύναμο στοιχείο τους σε οποιαδήποτε “διαπραγμάτευση” επιχειρηθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ακριβώς γιατί είναι τονωτική ένεση για τις νεοφιλελεύθερες ευρωπαϊκές ηγεσίες.    
 

Ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα πορευτεί με βάση το πρόγραμμα του, θα προασπίσει τα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα, θα βρεθεί στην πρώτη γραμμή της κοινωνικής αντίστασης και αλληλεγγύης και στη Βουλή και στη κοινωνία. Οι ευθύνες μας αυξάνουν και σε ευρωπαϊκό επίπεδο μια και είμαστε η μεγαλύτερη ποσοστιαία αριστερή δύναμη. Θα ανταποκριθούμε με συνέπεια".

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ