Σε εξέλιξη ο αγώνας δρόμου στα Τζουμέρκα...


Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα η μεγάλη αθλητική διοργάνωση που ξεκίνησε στις 7 π.μ. από το Αθαμάνιο και οργανώνεται για πρώτη φορά στον ορεινό όγκο των Τζουμέρκων.   

Όπως είναι γνωστόν η Ένωση Αθλητικών Σωματείων ΣΕΓΑΣ Ηπείρου και οι Δήμοι Βορείων και Κεντρικών Τζουμέρκων, διοργανώνουν τον αγώνα δρόμου σε βουνό με την επωνυμία «Diava of Tzoumerka – Mountain Relay».

Ο αγώνας διεξάγεται με τη μορφή σκυταλοδρομίας και θα διαβεί όλη την οροσειρά των ιστορικών και πανέμορφων Τζουμέρκων. Έχει ξεκινήσει από το χωριό Αθαμάνιο, του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων και αυτή την στιγμή βρίσκεται στη διαδρομή από δασικό χωριό προς Άγναντα. 

Ο αγώνας θα ολοκληρωθεί στο ιστορικό χωριό Συρράκο, του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων, καλύπτοντας συνολική απόσταση περίπου 100 χιλιομέτρων, και θετικής υψομετρικής ανάβασης πάνω από 3000μ.

Αξιοσημείωτο είναι ότι οι αθλητές της τελευταίας αλλαγής του αγώνα θα πρέπει υποχρεωτικά, όταν φτάσουν στον Αι Γιώργη Συρράκου, 2 χιλ περίπου πριν τον τερματισμό, να χτυπήσουν την καμπάνα της εκκλησίας, για να σημάνουν τον ερχομό τους, έτσι ώστε να τηρηθεί το παμπάλαιο έθιμο της περιοχής.

Στην πορεία του θα διαβεί από πολλά ιστορικά μνημεία και αξιοθέατα της περιοχής όπως:

Την Κόκκινη Εκκλησία και το μοναστήρι του Αγ. Γεωργίου στο Βουργαρέλι, τον εκκλησάκι του Π. Κοσμά στην Κυψέλη, τους καταρράκτες και το μοναστήρι της Αγ. Αικατερίνης στον Καταρράκτη, το ιστορικό γεφύρι της Πλάκας, την Μονή Κηπίνας, κ.α.

Συνοπτικά η διαδρομή είναι:

Αθαμάνιο-Κόκκινη Εκκλησία-Βουργαρέλι-Αγ. Γεώργιος-ανάβαση προς τους πρόποδες των Τζουμέρκων-Π. Κοσμάς[ΑΛΛΑΓΗ]-Στάρια-Κρύα Βρύση-Καταρράκτες-Δασικό Χωριό[ΑΛΛΑΓΗ]-Γέφυρα Πλάκας-Τρεποκός-Άγναντα[ΑΛΛΑΓΗ]-Κονάκια-Πράμαντα-Μελισσουργιώτικος-Μονή Κηπίνας[ΑΛΛΑΓΗ]-Καλαρρύτες-Συρράκο

Η περιγραφή σε Βίντεο



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης