Την Κυριακή ο 8ος διάπλους του Αμβρακικού


Ο 8ος διάπλους Αμβρακικού Κόλπου Βόνιτσα – Κορωνησία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 22 Ιουλίου 2012 και τον διοργανώνουν οι Ενεργοί Πολίτες Περιοχής Αμβρακικού, η Ομοσπονδία Αλιευτικών Συλλόγων Ηπείρου και συμμετέχοντες κολυμβητές του 8ου διάπλου.



Σε ανακοίνωση-πρόσκληση εκ μέρους των διοργανωτών αναφέρεται: «Αντιπαρερχόμενοι την αδράνεια και την αδιαφορία της Πολιτείας για τα περιβαλλοντικά προβλήματα του Αμβρακικού και προσδοκώντας  ότι και οι νέες γενιές θα έχουν την τύχη να απολαύσουν το υπέροχο οικοσύστημα με τα δελφινάκια του Αμβρακικού, τις θαλάσσιες χελώνες καρέτα-καρέτα, τους αργυροπελεκάνους και τα άλλα είδη της χλωρίδας και πανίδας της περιοχής, διοργανώνουμε και φέτος τον 8ο διάπλου του Αμβρακικού, μιας διαδρομής 11 χλμ. από την Βόνιτσα Αιτωλοακαρνανίας ως την Κορωνησία Άρτας  την


ΚΥΡΙΑΚΗ  22  ΙΟΥΛΙΟΥ  2012
Με αφετηρία την Βόνιτσα και ώρα 8.00 το πρωί και εκτιμώμενη ώρα άφιξης του πρώτου κολυμβητή στις 11.00 το πρωί στο λιμάνι της Κορωνησίας (πέρυσι η πρώτη κολυμβήτρια έκανε την διαδρομή των 11 χλμ. σε 2 ώρες και 41 λεπτά).


Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν μπορούν να απευθύνονται στους Σαλαμούρα Θεόδωρο κιν. 6944596729 και Θοδωρή Λάμπρο κιν. 6979693858          
Επειδή τα έξοδα της διοργάνωσης θα καλυφτούν από τους διοργανωτές, όσοι επιθυμούν να γίνουν χορηγοί του 8ου διάπλου μπορούν να απευθύνονται στα παραπάνω τηλέφωνα για τα περαιτέρω.


Καλούμε τους κατοίκους της περιοχής να αγκαλιάσουν αυτή την εκδήλωση, η οποία τείνει να γίνει θεσμός και να παρευρεθούν την Κυριακή το πρωί από 10.30 ως τις 12.30 στο λιμάνι της Κορωνησίας για να χειροκροτήσουν τους αθλητές-κολυμβητές και παράλληλα να πιέσουμε όλοι μαζί την Πολιτεία και πρωτίστως τους Περιφερειάρχες, Αντιπεριφερειάρχες και Δημάρχους να ασχοληθούν σοβαρά με την προστασία του οικοσυστήματος, γιατί η ανάπτυξη και η αειφορία της περιοχής μας εξαρτάται τα μέγιστα από τον προστασία αυτού του υπέροχου οικοσυστήματος». 

Η περυσινή αφίσα του διάπλου

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης