Λουκέτο σε 60 οργανισμούς του Δημοσίου


Στους φορείς αυτούς απασχολούνται περίπου 3.000 εργαζόμενοι

Άμεσες αποκρατικοποιήσεις, με τον κατάλογο να βρίσκεται ήδη στα χέρια του πρωθυπουργού, ετοιμάζει η κυβέρνηση, η οποία φιλοδοξεί να κάνει τις πρώτες ανακοινώσεις στο μεγάλο μέτωπο «περιορισμού του κράτους» την ερχόμενη εβδομάδα και πριν την έλευση της τρόικα το πρώτο 10ημερο του Ιουλίου.


Οι πρώτες ανακοινώσεις θα αφορούν λουκέτα σε δημόσιους οργανισμούς και μείωση του ΦΠΑ στα είδη εστίασης με στόχο να πειστούν οι Βρυξέλλες ότι η νέα κυβέρνηση προχωρά με ταχύτατους ρυθμούς τις διαρθρωτικές αλλαγές.


Οι κ.Στουρνάρας και Χατζηδάκης που θα αναλάβουν το μεγάλο βάρος της νέας προσπάθειας βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία ενώ η συνάντηση που θα έχουν με τον πρωθυπουργό άμα τη αφίξει τους από τις Βρυξέλλες δεν θα αφορά την ενημέρωση για την σύνοδο -άλλωστε ο πρωθυπουργός ενημερωνόταν συνεχώς- αλλά την κατάρτιση και άμεση υλοποίηση των πρώτων μεγάλων διαρθρωτικών αλλαγών.


Σύμφωνα με πληροφορίες, που δημοσιεύονται στο Έθνος, στα χέρια του πρωθυπουργού υπάρχει ήδη λίστα με 60 Οργανισμούς-φορείς του Δημοσίου που θα συγχωνευθούν ή θα καταργηθούν.


Θα πρόκειται για την πρώτη κίνηση που θα κάνει η κυβέρνηση προς την κατεύθυνση της μείωσης του κράτους και στόχο έχει να πείσει -όχι πλέον με φραστικές διαβεβαιώσεις, αλλά πρακτικά- ότι είναι αποφασισμένη να τηρήσει τις δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί.


Στους φορείς αυτούς απασχολούνται περίπου 3.000 εργαζόμενοι που με τα λουκέτα έρχεται και η απομάκρυνσή τους. Οι μόνιμοι υπάλληλοι μετατάσσονται, οι συμβάσεις δεν ανανεώνονται ενώ το πλεονάζον προσωπικό που δεν θα μεταταχθεί θα μπαίνει σε καθεστώς εφεδρείας για ένα χρόνο λαμβάνοντας το 60% του μισθού και στη συνέχεια θα απολύεται.


Πρόκειται για τους οργανισμούς:


Εταιρεία Έρευνας και Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης “Σύνθεση”, Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Ανάπτυξης και Ψυχοθεραπείας ”Αθήνα” Ειδικό Ταμείο Οργάνωσης Συναυλιών της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης, Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες, Κοινωνικές Συνεταιριστικές Δραστηριότητες Ευπαθών Ομάδων ”Εδρα”, Ομοσπονδία Άρσης Βαρών, Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Υγείας” Αλθαία”, Αθλητικό Κέντρο Χανίων, ΟΚΕ, Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας, “ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ”, Εταιρεία Νόσου Αλτσχάιμερ, Εθνικό Κέντρο Επαγγελματικού Προσανατολισμού, “Συν-ειρμός”,Ωδείο Αθηνών, Φορέας Διαχείρισης Δρυμού Σαμαριάς, Εστία Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης,ΙΑΣΙΣ, Εταιρία Προστασίας Αυτιστικών, Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής Περίθαλψης, Λαογραφικό Μουσείο Μακεδονίας-Θράκης,Κέντρο Έρευνας Περίθαλψης Σακκχαρώδη Διαβήτη.


 http://www.protothema.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ