Στην Κωνσταντινούπολη 40 νέοι από την Άρτα


Πραγματοποιήθηκε  το  τετραήμερο  7 με 10 Ιουνίου προσκυνηματική εκδρομή στα ιερά χώματα της Πόλης από 40μελή ομάδα νέων της Ιεράς Μητροπόλεως Άρτας με επικεφαλής τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ.Ιγνάτιο. (Δείτε φώτο)


 Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση της Ι.Μ. Άρτας, "κατά την διάρκεια της παραμονής τους στην Πόλη οι επισκέπτες είχαν την ιδιαίτερη ευλογία να επισκεφθούν το Οικουμενικό Πατριαρχείο και να συναντηθούν με τον Οικουμενικό Πατριάρχη  κ.κ.Βαρθολομαίο, ο οποίος  υποδέχθηκε με εγκάρδια λόγια τον Σεβασμιώτατο ποιμενάρχη μας και την συνοδεία του.
 

Η ομάδα των προσκυνητών, την Κυριακή των Αγίων Πάντων  εκκλησιάστηκε στον πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι, στον οποίο κατά τις ακολουθίες του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας, χοροστάτησε κατόπιν ευλογίας του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου, ο Σεβασμιώτατος ποιμενάρχης μας.
 

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας συμμετείχαν στον Εσπερινό και τις παράλληλες εκδηλώσεις επ’ευκαιρία των ονομαστηρίων του Οικουμενικού Πατριάρχου, στην Σταυροπηγιακή Πατριαρχική Μονή Παναγίας  Βαλουκλίου.
 

Μεταξύ άλλων, οι εκδρομείς επισκέφθηκαν τον ιστορικό μεγαλόπρεπο Ναό της Αγίας Σοφιάς, ο οποίος σήμερα λειτουργεί ως μουσείο, την Ι.Μ. της Χώρας, την Παναγία των Βλαχερνών, την  Θεολογική Σχολή της Χάλκης και άλλα σημαντικά μνημεία της ιστορικής Πόλης.
 

Την  όλη  οργάνωση και τον συντονισμό της εκδρομής, είχε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ.Θεολόγος Ντούβαλης, Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεώς μας, ενώ το γκρουπ συνόδευσε και ολιγομελής ομάδα κληρικών". 






Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης