Διάβα Τζουμέρκων... Οι 3 πρώτες νικήτριες ομάδες

Έγινε, την Κυριακή 10 Ιουνίου 2012 ο αγώνας δρόμου σε βουνό «Διάβα Τζουμέρκων 2012». Τον αγώνα διοργάνωσαν, με επιτυχία, η Ένωση Αθλητικών Σωματείων ΣΕΓΑΣ Ηπείρου και οι Δήμοι Βορείων και Κεντρικών Τζουμέρκων, υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ και της Περιφέρειας Ηπείρου. 


Ο αγώνας διεξήχθη με τη μορφή σκυταλοδρομίας και διάβηκε όλη την οροσειρά των ιστορικών και πανέμορφων Τζουμέρκων.

Ξεκίνησε από το χωριό Αθαμάνιο του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων στις 07:20, και ολοκληρώθηκε στο ιστορικό χωριό Συρράκο, του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων στις 22:45, καλύπτοντας συνολική απόσταση 103.2 χιλιομέτρων, που στο σύνολό τους ήταν στο βουνό σε υψόμετρο 1.100μ μέχρι 1.600μ.

Στο «Διάβα του» πέρασε από πολλά ιστορικά μνημεία και αξιοθέατα της περιοχής κατά σειρά, το μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου στο χωριό Βουργαρέλι, το εκκλησάκι του Πάτερ Κοσμά στα ορεινά του χωριού Κυψέλη, το μοναστήρι Αγίας Αικατερίνης του χωριού Καταρράκτης, το Δασικό Χωριό που βρίσκεται ανάμεσα στα χωριά Καταρράκτη και Μικροσπηλά στην περιοχή «Λειβάδια», το ιστορικό γεφύρι της Πλάκας, το σπήλαιο Πραμάντων και την ιστορική Μονή Κηπίνας στο χωριό Καλλαρύτες.

Ευχαριστούμε τους πολιτιστικούς Συλλόγους καθώς και τις τοπικές αρχές των χωριών από τα οποία διάβηκε ο αγώνας (Αθαμανίου, Βουργαρελίου, Κυψέλης, Μικροσπηλιάς, Καταρράκτη, Αγνάντων, Πραμάντων, Καλλαρυτών και Συρράκου) για την ουσιαστική βοήθεια που προσέφεραν στη λειτουργία των σταθμών τροφοδοσίας, την προσφορά φαγητού (σούπες, παραδοσιακές πίτες κ.λ.π) καθώς και για τη διάθεση τοπικών προϊόντων με τα οποία φιλέξαμε του αθλητές. Η βοήθειά τους ήταν πολύτιμη και είμαστε βέβαιοι ότι θα συνεχιστεί και στο Διάβα Τζουμέρκων 2013.

Στον αγώνα, που σημειωτέον γίνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα με τη μορφή αυτή, σε μια διαδρομή πανέμορφη και απαιτητική (κατά πάσα ομολογία) μετείχαν 8 ομάδες (υπήρξαν και δύο μεμονωμένες συμμετοχές) με σύνολο αθλητών 42.

Οι τρεις πρώτες νικήτριες ομάδες ήταν:
1. Η ομάδα «Παραμυθιά» αποτελούμενη από τους αθλητές Τσίπη Άρη, Γεωργίου Αθανάσιο, Αναστασόπουλο Μιχάλη, Μπολώση Δονάτο και Γαλανόπουλο Χρίστο, που ολοκλήρωσε τον αγώνα σε χρόνο 12:38:47.
2. Η ομάδα «Fifth Element» αποτελούμενη από τους αθλητές Τζουμάκα Βασίλη, Τζουμάκα Γρηγόρη, Καλογήρου Μάρα, Μπενέκο Αλέξανδρο και Αναστασίου Αλέξανδρο, που ολοκλήρωσε τον αγώνα σε χρόνο 13:16:47.
3. Η ομάδα «AFAR» αποτελούμενη από τους αθλητές Λάμπρου Αλέξανδρο, Πράσο Δημήτριο, Δούλη Μάριο (ο οποίος έτρεξε δυο σκέλη), και Παπαϊωάννου Γεώργιο, που ολοκλήρωσε τον αγώνα σε χρόνο 14:02:11.

Στον αγώνα η χρονομέτρηση ήταν ηλεκτρονική.

Αξίζει να σημειωθεί η προσπάθεια των αθλητών Μπαλατσού Ευάγγελου και Γκόλια Αθανάσιου της ομάδας «Πυροσβεστική» οι οποίοι κάλυψαν όλη την απόσταση των 103.2 χιλιομέτρων, σε περίπου 17 ώρες, και τερμάτισαν καταχειροκροτούμενοι στις 22:45, αφού ξεκίνησαν από το Αθαμάνιο περίπου δύο ώρες πριν την εκκίνηση του αγώνα.

Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του αγώνα: www.diavaoftzoumerka.gr

 http://www.epiruspost.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης