ΟΑΣΝ Άρτας: Να γίνει άμεση αποτίμηση των ζημιών


Υπόμνημα προς τον Διοικητή του ΕΛΓΑ και τον Διευθυντή του Παραρτήματος Ιωαννίνων απέστειλε η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Άρτας με το οποίο ζητά την άμεση αποτίμηση των ζημιών στην παραγωγή από τον πρόσφατο παγετό και να αποζημιωθούν οι παραγωγοί στο 100% της ζημιάς. 


Ειδικότερα στο υπόμνημά της η ΟΑΣΝΑ αναφέρει: «Όπως γνωρίζετε ο Νομός της Άρτας στηρίζει την οικονομία του σε μεγάλο βαθμό στην εσπεριδοκαλλιέργεια. Χιλιάδες αγροτικές οικογένειες διαμορφώνουν αποκλειστικά και μόνο το εισόδημά τους από την καλλιέργεια των εσπεριδοειδών και την παραγωγή τους.
 

Χιλιάδες αγρότες και αγρότισσες και γενικά εργαζόμενοι απασχολούνται με την καλλιέργεια των εσπεριδοειδών την παραγωγή, τη συγκομιδή των καρπών τους, τη μεταφορά τους, τη μεταποίηση τους, τη συσκευασία, και την εμπορία τους. Πάνω από 13 τοπικές μονάδες και δεκάδες άλλες σε περιοχές απασχολούνται με την μεταποίηση και την συσκευασία των παραγόμενων εσπεριδοειδών του Νομού μας. 

Τεράστιες ποσότητες αυτών των προϊόντων εξάγονται σε διάφορες χώρες στηρίζοντας έτσι την εθνική οικονομία και το εμπορικό ισοζύγιο. Δυστυχώς οι τελευταίοι έντονοι και παρατεταμένοι παγετοί είχαν σαν αποτέλεσμα την ολική καταστροφή της παραγωγής εσπεριδοειδών με αποτέλεσμα χιλιάδες αγροτικές οικογένειές και παραγωγοί να βρίσκονται σε απόγνωση. 

Η καταστροφή αυτή έρχεται να προστεθεί στις απαράδεκτες χαμηλές τιμές των τελευταίων ετών, στο μεγάλο κόστος παραγωγής στην αντιαγροτική πολιτική της Ε.Ε. και των Ελληνικών Κυβερνήσεων. Στις περικοπές των οικονομικών ενισχύσεων και στη βαθειά οικονομική κρίση που δημιούργησαν σι ντόπιοι και οι Ευρωπαίοι Κεφαλαιοκράτες. 

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Άρτας εκφράζοντας την αγανάκτηση και την απόγνωση των Αρτινών εσπεριδοπαραγωγών σας καλεί να ενεργήσετε άμεσα για να γίνει η αποτίμηση των ζημιών και οι παραγωγοί να αποζημιωθούν για τις ζημιές που έχουν υποστεί.

ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΑΡΤΑΣ ΖΗΤΑ:


1. ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΤΩΝ ΖΗΜΙΩΝ
2. ΝΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΘΟΥΝ ΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΣΤΟ 100% ΤΗΣ ΖΗΜΙΑΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΣΤΕΙ ΧΩΡΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ.
3. ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΖΗΜΙΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης