Ο αγιασμός υδάτων του Αράχθου στη Γέφυρα Πλάκας

Η στιγμή της ρίψης του Σταυρού στο ιστορικό γεφύρι της Πλάκας

Ο καιρός αυτή την φορά δεν ήταν σύμμαχος. Καταρρακτώδης βροχή και τσουχτερό κρύο απ’ τις πρωινές ώρες στον Άραχθο και στην ευρύτερη περιοχή. (Φώτο)

 
Κατά συνέπεια, ο κόσμος που «αποπειράθηκε» να παρακολουθήσει τον αγιασμό των υδάτων απ’ το καθιερωμένο χώρο τα τελευταία χρόνια για τον Δήμο Βορείων Τζουμέρκων, το ιστορικό Γεφύρι της Πλάκας, δεν ήταν πολύς.
 
Η τελετή ήταν προγραμματισμένη για τις 12.30 το πρωί της ημέρας των Θεοφανείων.
Πάντως τον σταυρό τον έπιασε...
Γύρω στα 50 άτομα, παρακολούθησαν τον ιερέα Ευάγγελο Παπαπέτρο απ’ το Μονολίθι του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων, να πετάει τον σταυρό απ’ το γεφύρι στον Άραχθο, αλλά κανείς απ’ τους παρευρισκόμενους πιστούς δεν τόλμησε να βουτήξει  με αυτή την χαμηλή θερμοκρασία στα κρύα και «φουσκωμένα» λόγω της βροχής νερά του Αράχθου. 
 
Για το καλό όμως της ημέρας κάποιος απ’ τους παρευρισκόμενους στάθηκε σε έναν βράχο στην άκρη του ποταμού κι από εκεί έπιασε τον σταυρό.
 
Στην τελετή αγιασμού των υδάτων στο γεφύρι της Πλάκας, παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων κος Γιάννης Σεντελές και στελέχη της αντιπολίτευσης

...Και πηγαίνει να τον παραδώσει....
Η μικρούλα Ευανθία Μάνθου με τον σταυρό
Οι παρευρισκόμενοι υπο καταρρακτώδη βροχή
Το Sirrakiotis.blogspot.com, ευχαριστεί την Via Natura και την κα Μαρίνα Γκαρτζονίκα-Πάππου καθώς και τον σύζυγό της Νίκο Μάνθο (ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου "Τελωνείο") για την ευγενική παραχώρηση των φωτογραφιών.

 Το site για το υπέροχο αυτό ξενοδοχείο μπορείτε να το δείτε ΕΔΩ

http://sirrakiotis.blogspot.com 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ