Αποχαιρετώντας ένα νεκρό μωρό- ελέφαντα

Αξίζει να το δεις

Όπως μεταδίδει το Associated Press, η μικρή Lola, ένα θηλυκό ελεφαντάκι, έχασε τη ζωή του σε ηλικία μόλις τριών μηνών από καρδιακή προσβολή. Μόλις το νέο «κυκλοφόρησε» ανάμεσα στους ελέφαντες, ένας-ένας από αυτούς περνούσε μπροστά από τη νεκρή Lola, χαϊδεύοντας με την προβοσκίδα το κεφάλι και το σώμα της. (2 Βίντεο)


Οι υπεύθυνοι του Ζωολογικού Κήπου του Μονάχου επέστρεψαν το άψυχο σώμα του στον χώρο που βρισκόταν η μητέρα της, η 22χρονη Panang, η οποία μαζί με τους υπόλοιπους ελέφαντες συγκεντρώθηκαν γύρω της, για να θρηνήσουν την απώλεια.

Ο κάθε ελέφαντας πέρασε μπροστά από τη σορό κι αφού την άγγιξε με την προβοσκίδα του ως τελευταίο αντίο, άφησαν τη μητέρα να αποχαιρετίσει το παιδί της.
Δεν είναι η πρώτη φορά που οι ελέφαντες προχωρούν σε κινήσεις οι οποίες αποδίδονται κυρίως σε ανθρώπους.


Έρευνα Βρετανών επιστημόνων που δημοσιεύτηκε το 2005 επεσήμανε πως τα συμπαθή παχύδερμα εμφανίζουν χαρακτηριστικά γνωρίσματα της ανθρώπινης φύσης όπως είναι ο θρήνος τον οποίο εκφράζουν στη διάρκεια ενός είδους νεκρικού τελετουργικού.

Παράλληλα, υπάρχουν αρκετές αναφορές για ελέφαντες που δακρύζουν ενώ ακόμα και τα νεκροταφεία ελεφάντων αποδεικνύουν πως το συγκεκριμένο είδος του ζωικού βασιλείου αποτελεί ιδιαίτερη πάστα… ελέφαντα!







http://www.madata.gr/
Zougla.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης