Δυαρχία πρότεινε ο Παπανδρέου - Αποχωρεί τον Μάιο


Μεταβατική δυαρχία πρότεινε κατά την εισήγηση του στο πολιτικό συμβούλιο ο Γ. Παπανδρέου. Εκλογή υποψήφιου Πρωθυπουργού από την ΚΟ του κόμματος και τον Μάιο να διεξαχθεί το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ για την εκλογή νέας ηγεσίας στην οποία δεν θα είναι υποψήφιος ο Γ. Παπανδρέου.


Την πρόταση αυτή την είχε εκφράσει νωρίτερα και πριν αρχίσει η συνεδρίαση του κρίσιμου πολιτικού συμβουλίου στον Ευ. Βενιζέλο.

Μ. Καρχιμάκης: «Χρειάζονται ξεκάθαρες πολιτικές λύσεις»

 «Ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ ζητά επιχειρήματα και ξεκάθαρες πολιτικές θέσεις. Δεν θέλει ούτε αναθέματα ούτε την αναπαραγωγή των επιχειρημάτων των αντιπάλων μας. Ζητά από τον καθένα να αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν. Αντιδρά στη μεταφορά της δικής μας ευθύνης και μάλιστα κατόπιν εορτής σε άλλους. 

Με λίγα λόγια μας ζητά να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων που απαιτεί η χώρα, οι πολίτες, η ιστορία του Κινήματος μας. Σε αυτή την υποχρέωση καλούμαστε να ανταποκριθούμε μια σήμερα. Σε πείσμα των καιρών, παραμένω αισιόδοξος.»

Από το πρωί στελέχη του κόμματος με δηλώσεις τους εξέφρασαν την άποψη πως θα πρέπει να υπάρξει αλλαγή ηγεσίας.


Α. Λοβέρδος: «Χρειάζεται αλλαγή ηγεσίας»

«Στήριξα τον Γιώργο Παπανδρέου στις πιο δύσκολες αποφάσεις του, έκανα και δημόσια την κριτική μου αφού την έκανα και μέσα στο υπουργικό συμβούλιο, οι αποτιμήσεις για όλους θα γίνουν στον κατάλληλο χρόνο. Με τον Βαγγέλη Βενιζέλο είμαστε 40 χρόνια φίλοι».


Λ. Γρηγοράκος Real FM 97.8 «Αλαζόνας ο Παπανδρέου»

«Δεν νομιμοποιείται το πολιτικό συμβούλιο να πάρει τέτοιες αποφάσεις . Χρειάζεται να γίνει πολιτικό συμβούλιο, όσο το δυνατόν γρηγορότερα, μέσα στον Φεβρουάριο. Δεν διαχειριστικέ ο Παπανδρέου την εξουσία όπως θα έπρεπε αλλά με αλαζονεία. Δεν μπορεί να παρεμβαίνει ο αδερφός του Πρωθυπουργού. Αν παραμείνει ο Παπανδρέου στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, τότε στις εκλογές το κόμμα θα πάρει μονοψήφια νούμερα».


Ν. Σαλαγιάννης ΒΗΜΑ fm «Αυτοκτονική θα ήταν η δυαρχία»

«Επαναλαμβάνω αυτό το οποίο έχω πει, πριν από μερικές μέρες, κατά τη συνάντησή μου με τον ίδιο τον κ Παπανδρέου. Αυτό είναι ένα σενάριο αυτοκτονικό. Δεν θεωρώ ότι αυτό το σενάριο έχει θέση στη σημερινή συγκυρία. Θα δυσκολέψει τα πράγματα, θα κάνει πιο αβέβαιες τις εξελίξεις.


Η παράταξη βυθίζεται και χρειάζεται μια εξαιρετικά μεγάλη προσπάθεια να αντισταθούμε στη κατάρρευση της και να μπορέσουμε ν ανοίξουμε νέα σελίδα σε μια νέα εποχή. Επομένως το ΠΑΣΟΚ χρειάζεται καθαρές λύσεις, με καθαρές κουβέντες και με καθαρές διαδικασίες».

 http://www.real.gr/?page=home

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης