Α. Σαμαράς: Στόχος μας η μακροπρόθεσμη συνεργασία Ελλάδας-Ρωσίας

Φώτο από την σημερινή πρωινή συνάντηση με τον επικεφαλής της Προεδρικής Διοίκησης της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Sergey Ivanov
Επαφές με αξιωματούχους της ρωσικής κυβέρνησης είχε ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς.


«Στόχος μας είναι μια –όχι ευκαιριακή-αλλά μακροπρόθεσμη συνεργασία των δύο χωρών», δήλωσε από τη Ρωσία ο Πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, που συναντήθηκε, σήμερα το πρωί, με τον επικεφαλής της Προεδρικής Διοίκησης της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Sergey Ivanov και με την Πρόεδρο της Γερουσίας, Valentina Matviyenko.



«Σε μια στιγμή μεγάλης δοκιμασίας για τον Ελληνικό λαό, βρίσκομαι εδώ, στη Μόσχα, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες που θα βοηθήσουν τη χώρα μας. Πρωτοβουλίες για οικονομική συνεργασία σε όλα τα επίπεδα: Ενέργεια, τουρισμό, εξαγωγές, αλλά κυρίως στην προσέλκυση ρωσικών επενδύσεων στην Ελλάδα. 

Στόχος μας είναι μια –όχι ευκαιριακή-αλλά μακροπρόθεσμη συνεργασία των δύο χωρών. Συναντήθηκα σήμερα, με τους Επικεφαλής του Κρεμλίνου και της Γερουσίας και είχα μια ουσιαστική συνομιλία μαζί τους. Συζητήσαμε για την Ελλάδα και για την ευρύτερη περιοχή», δήλωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως, διαπιστώνοντας, για μια ακόμη φορά, ότι υπάρχει μεγάλη προθυμία απ' όλους για την προώθηση γόνιμης συνεργασίας των δύο χωρών.


«Με τους Ρώσους μας συνδέουν πολλά. Ο δρόμος έχει ανοίξει. Με σωστή δουλειά, μπορεί να έχουμε σωστά αποτελέσματα», πρόσθεσε ο κος Σαμαράς που ολοκληρώνει αύριο την τριήμερη επίσκεψή του στη Μόσχα, με κατ΄ ιδίαν επαφή με τον Βλάντιμιρ Πούτιν.

http://www.newsbomb.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ