Επαναδημοπράτηση για τον κόμβο Αγίου Δημητρίου Άρτας


Το πράσινο φως από το Υπουργείο Ανάπτυξης αναμένουν οι αρμόδιες υπηρεσίες προκειμένου να προχωρήσουν στην επαναδημοπράτηση του κόμβου στον Άγιο Δημήτριο ώστε να ολοκληρωθεί ένα έργο που έχει μετατραπεί σε σύγχρονο γεφύρι της Άρτας.



Η κατάσταση που επικρατεί σήμερα είναι εξαιρετικά επικίνδυνη και η αναγκαιότητα για αποπεράτωση του κόμβου αναγνωρίζεται από όλους, απομένει όμως η υπογραφή για την έγκριση ποσού 10 εκατομμυρίων ώστε να ξεκινήσουν και πάλι τα έργα.

Ο κόμβος παρότι ανήκει στην Ιόνια Οδό, δεν περιλαμβάνεται στη σύμβαση παραχώρησης, καθώς είχε δημοπρατηθεί από το ΥΠΕΧΩΔΕ.

Μερικούς μήνες μετά τη διακοπή των εργασιών και το λύσιμο της εργολαβίας, από την αρμόδια Διεύθυνση Δημοσίων Έργων, έχουν εκδοθεί τα τεύχη δημοπράτησης με προϋπολογισμό 10 εκατ. ευρώ για να γίνει νέα προκήρυξη, που αφορά την ολοκλήρωση του έργου από το σημείο στο οποίο εγκαταλείφθηκε από την προηγούμενη εργολαβία, μέχρι και την οριστική και επίσημη παράδοσή του στην κυκλοφορία.
Αυτό που απομένει είναι η υπογραφή του υπουργείου Ανάπτυξης για την έγκριση του ποσού.

Για την επιτάχυνση των διαδικασιών καταβάλει προσπάθεια πλέον και η Περιφέρεια Ηπείρου μετά από σχετική παρέμβαση και της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας, που με επιστολή της προς το αρμόδιο υπουργείο πιέζει ώστε να εγκριθεί το ποσό και να γίνει άμεσα η νέα προκήρυξη για την ολοκλήρωση του έργου.

 http://www.epiruspost.gr/index.php

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης