ΑΓΡΙΝΙΟ: Σύλληψη για κατοχή εικόνων

Ένας 61χρονος συνελήφθη στην Αιτωλοακαρνανία, διότι κατείχε παράνομα δύο εικόνες που χρονολογούνται από τον 17ο και τον 19ο αιώνα, αντίστοιχα, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, άνδρες της Ασφάλειας Αγρινίου αξιοποιώντας πληροφορίες που είχαν, σταμάτησαν στο 4ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Αστακού - Μύτικα το φορτηγό που οδηγούσε ο 61χρονος. 



Σε έλεγχο που έκαναν, βρήκαν και κατάσχεσαν δύο εικόνες μεγάλων διαστάσεων, τις οποίες ο 61χρονος είχε επιμελώς κρύψει κάτω από ελαιόπανα και πλαστικά τελάρα.

Η πρώτη εικόνα, σύμφωνα με την Αστυνομία, απεικόνιζε την παράσταση ''της φιλοξενίας του Αβραάμ'' και χρονολογείται τον 17ο- 18ο αιώνα μ.Χ., ενώ η δεύτερη απεικόνιζε την ''η εις Εμμαούς Συνοδεία'' και χρονολογείται τον 19ο - 20ο αιώνα μ.Χ..


Στη συνέχεια, οι αστυνομικοί έκαναν έρευνες στο σπίτι και το παλαιοπωλείο που διατηρεί ο συλληφθείς στο Καρπενήσι, όπου βρήκαν ένα Ιερό Ευαγγέλιο, ένα πιστόλι σε ξύλινη θήκη, ένα πολεμικό τυφέκιο, καθώς και δύο κυνηγετικά όπλα παλαιού τύπου.


 http://www.real.gr/?page=home

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ