Ένα βήμα πίσω η αξιοποίηση των στρατοπέδων στην Πρέβεζα


Έκπληξη προκαλεί ο τρόπος με τον οποίο προσεγγίζει η Μεραρχία Ηπείρου την κατάσταση που επικρατεί στα στρατόπεδα της Πρέβεζας.

Σε έγγραφο που κοινοποίησε προς τον Δήμο και την Αστυνομική Διεύθυνση Πρέβεζας ενημερώνει για τις προθέσεις του Στρατού αναφορικά με την αντιμετώπιση του προβλήματος των βανδαλισμών που συμβαίνουν κατά καιρούς μέσα στα Στρατόπεδα και προειδοποιεί ότι εάν συνεχίσει να παραμένει η ίδια κατάσταση...
 

...η Στρατιωτική Υπηρεσία θα εξετάσει το ενδεχόμενο ασφαλίσεως των πυλών των δύο στρατοπέδων και την ενίσχυση της περίφραξης όπου αυτή απαιτείται και καλεί τη δημοτική αστυνομία και την αστυνομική διεύθυνση να περιφρουρεί τα κενά στρατόπεδα.

Ως θετική εξέλιξη θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η κινητοποίηση του Στρατού απέναντι στο θέμα της περιφρούρησης των Στρατοπέδων από τους βανδαλισμούς, ωστόσο την λύση στο πρόβλημα δεν την δίνουν οι κλεισμένες πόρτες και σε καμία περίπτωση αρνητική εντύπωση στην τοπική κοινωνία δεν προκαλούν οι Σύλλογοι που στεγάζονται εκεί οι οποίοι παράγουν πολιτισμό και δίνουν ζωή σε έναν χώρο που έχει εγκαταλειφθεί από όλους.

Θα πρέπει να τονίζουμε ακόμη ότι όσο η πολιτεία καθυστερεί την οριστική παραχώρηση των στρατοπέδων στο δήμο καθημερινά θα ανακύπτουν νέα ζητήματα που θα πηγαίνουν «προς τα πίσω» την αξιοποίηση τους. Επιδεινώνοντας ακόμη περισσότερο την κατάσταση στην οποία αυτά βρίσκονται σήμερα και δεν τιμά κανέναν μας.

Να σημειώσουμε ότι στην επιστολή του ο στρατός διαπιστώνει ότι «εντός του Στρατοπέδου Δούκα εισέρχονται ομάδες αλλοδαπών οι οποίοι παραμένουν επί μακρό χρονικό διάστημα μετατρέποντας τους χώρους και τα κτίρια του Στρατοπέδου σε χώρους άθλησης και πιθανόν σε κοιτώνες». 

Σύμφωνα με τους υπεύθυνους όμως εκτός από αυτό ευθύνη για την αρνητική εντύπωση που δημιουργείτε στον τοπικό πληθυσμό φέρουν η στάθμευση οχημάτων εντός του Στρατοπέδου αλλά και « η καταπάτηση ορισμένων κτιρίων από συλλόγους για τους οποίους εκκρεμεί δικαστική απόφαση»!

Από την αυτοψία που πραγματοποίησε κλιμάκιό του ο Στρατός διαπιστώνει επίσης ότι «στο Στρατόπεδο Σολωμού εισέρχονται άτομα τα οποία πιθανόν να προβαίνουν σε χρήση ναρκωτικών ουσιών και λοιπές ενέργειες με όλους τους κινδύνους που εμπεριέχει αυτό για την δημόσια υγεία και την ασφάλεια των κατοίκων πέριξ του Στρατοπέδου Σολωμού.

Συνεχίζοντας δε, επισημαίνει ότι «έως ότου ληφθεί οριστική απόφαση για την τύχη των Στρατοπέδων που βρίσκονται στο Δήμου και λαμβανομένου υπόψη ότι οι δυνατότητες φύλαξης από πλευράς κλιμακίου του Στρατού είναι περιορισμένες έως αδύνατες» η Δημοτική Αστυνομία και η Αστυνομική Διεύθυνση Πρέβεζας μπορούν να περιφρουρήσουν τον χώρο ώστε να αποφευχθούν στο μέλλον παρόμοιες καταστάσεις. 

ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

 http://epirusgate.blogspot.com/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ